"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

26 Mart 2009 Perşembe

yalan haber mi acaba?

vatan gazetesi bugün figer'in kendi kulübü rentistas'a lugano yu imza attırdığını ve fenerbahçenin bu sebeple kendi oyuncusu için bonservis bedeli ödemek zorunda kalacağı şeklinde bi haber yaptı.. ortada figer denen adamın bi çakallığı olabilir, imza parası istiyor olabilir.. yalnız şunu belirtmeden geçmeyelim.

club atletico rentistas kulübünün sitesi incelendiğinde figer'in adı bile geçmiyor.. başkanın ve menejerin adı tahmin ettiğiniz gibi figer değil.. bu yolla figer in fenerden alex ve maldonado için 2şer milyon dolar kopardığını iddia eden gazete nin amacı haber özünde doğru olsa bile kamuoyu önünde fenerbahçeyi küçültme amacıdır.. bir galatasaraylı olarak bunu tespit etmem zor olmadı.. ki haberin özünde doğru olma ihtimali çok yüksek o ayrı.. bırakın alex ve maldonado yu guiza için bile fenerbahçe den 5.3 milyo dolar koparmış bi kulüpten ya da daha doğrusu bi menejerden bahsediyoruz.. ajanssporun zamanında yine vatan gazetesinin guiza ile ilgili aynı tarz yaptığı bir haber ile ilgili araştırmasında rentistas kulübünden yetkililerle konuşulduğu ve guiza nın kendi kulüplerine ait olduğu bilisi alındığı yazıldı.. eğer bütün bunlar doğruysa, fenerbahçe nin milyon dolarları kan emici bu oyuncular ve menejere yedirildiyse unutulmamalıdır ki saraçoğlu mabedinde bir maç izlemek için belki de cebindeki son parayı veren taraftarına büyük saygısızlık yapılmıştır.. işte guiza olayında ki belge..

http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20090213/guiza_mallorcadan_mi_alindi.html


şimdi kafama takılan bi kaç şey sorayım:
1- bu kulüp bu paraları kaznıyor da neden hala uruguay 2.liginde..
2- ki bu para kulübe değil de bahsedildiği gibi figer denen adama gidiyorsa, alex için bile geçen sene bu para ödendiyse fenerbahçe hangi akıl ve mantıkla alex'e kaptanlık verir?
3- sadettin saran'ı Rus futbolcu Vladimir Beschastnykh transferinde komisyon aldı diye ihraç eden bir yönetim nasıl olur da böyle bir davranış içine girer?
4- bu transferlerden komisyon alan acaba sadece figer mi? fenerbahçe yönetiminden bu işin içinde olanlar var mı acaba?

Hiç yorum yok: