"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

26 Mart 2009 Perşembe

maradona'dan önce kempes'in eli vardı..

maradona ilk maçına 16 sına basmadan 1977 ise 17 sine basmadan macaristan'a karşı milli formayı giyer. genç yaştaki bu başarılarına rağmen arjantin teknik direktörü cesar menotti, dünya kupası’nda oynamanın baskısını kaldıramayacağını düşünerek onu 78 dünya kupası kadrosundan son anda çıkarır. maradona yaşlı gözlerle evine dönüşünü hala dün gibi hatırladığını söyler sonraları: "hayatımın en büyük hayal kırıklığıydı, üzerimde bıraktığı iz asla silinmeyecek.".. neyse ki kupayı arjantin kazanmıştır ama yarı finalde ilginç bir olay yaşanmıştır..

86 dünya kupasında tanrının eliyle hala ingilterede nefret edilen adam konumunda olan maradonadan 2 dünya kupası önce bu tarz ilginç bi olay yaşanmıştır.. yarı finalde polonya ile karşılaşan arjantin 1-0 öndeydi.. polonyanın gelişridiği bir atakta kaleci filloy u geçip 90 a asılmakta olan topu turnuvanın gol kralı kempes muhteşem bi refleksle çıkarır.. o zaman bu tarz kurtarmalar kırmızı yerine sarı ile cezalandırılırdı.. neyse penaltıyı polonyanın kaptnı deyna kaçırır ve arjantin finale çıkar..

kazandığı son 2 dünya kupasına 2 el damga vurmuştur arjantinin.. biri kempes'in eli, diğeri tanrının eli..

Hiç yorum yok: