"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

15 Mart 2009 Pazar

95/96 Trabzonspor:4 GS:1

95-96 sezonu.. trabzon:4 galatasaray:1.. sahada resmen şota ve hami şov var.. tolunay ve ünal ortasahayı enine ve dikine parse parse kapatıyor, hami sağ-sol ayak farketmeden asist yapıyor.. şota tilki gibi aralara sızıp işi bitiriyor.. galatasarayın tek golü kubilaydan.. şimdiki trabzonspora bakıyorum.. ne bi tilki var ne de bir hami.. malzeme yok ki kek yapasın.. 2 kuruşluk krem şantiyle ağza tat çalmaktan başka bi durumları yok.. ama maçı izlerken trabzonun formasına dikkat ettim.. ne kadar güzel.. çubuklu bordo-mavi üst ve mavi şort.. çok hoşuma gitti.. o zamanki trabzonsporu ve gücünü maçı izlerken hissettim.. özlemişim gerçekten zirveye oynamalarını.. şimdi ise hem kendilerini hem de taraftarlarını kandırıyorlar..

galatasaraya gelince friedel,venison,saunderslı kadrosuyla o sene avrupa kupalarına nerdeyse gidemeyecekti.. sene başı souness'ın tekrar döneceği konuşulduğunda aman allahım demiştim.. ne galatasarayda ne blackburnde ne de newcastle da bırakın başarıyı galibiyeti unutturan performanlar sergilemişti.. penaltılara gidecek diye beklenen kupa finalinde saunders'ın 116. dakikadaki golüyle gelen kupa dışında sanırım kariyerinde başarısı yok.. britanya ekolü galatasaraya uymamış yıllardır özümsenen alman ekolünden neden dönüldüğü yıllarca tartışılacaktı.. işte o seneki galatasarayın kadrosu:

Teknik direktör : Greame Souness

bu arada değinmeden geçemeyeceğim venison denen futbolcunun fotoğrafına denk geldim.. baba o ne ya.. o nasıl saç öle..

Hiç yorum yok: