"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

11 Mart 2009 Çarşamba

4-0


1994.. şampiyonlar ligi finali.. o zaman iki grup vardı sadece.. yani toplamda 8 takım.. bu da eder pratikte çeyrek final.. kurada yanlış hatırlamıyorsam koeman ile milandan bir oyuncu vardı.. koeman kurayı çektikten sonra elemanla topları değişmişti.. biz de aslında kariyerimizde unutulmuş bir çeyrek final 8lisinde barcelona ile aynı grupta yer almıştık.. neyse dönelim konumuza.. capello'nun milanı, cruyff'un barcasına karşı favori olduğu maçı 4-0 ezici bi skorla kazanmıştı.. o zamanlar tarih sahnesi bu iki takımındı.. şimdilerde çok başrol oyuncusu var.. belki aynı ayarda bir maç değildi dünkü liverpool maçı ama 15 yıl öncesinin bu maçını hatırlattı bana.. ikisinin de ortak özelliği bana göre favori olanların rahat kazanmasıydı..

3 yorum:

alessandro del piero dedi ki...

koeman, bakero, romario, stoichkov, beguiristain gibi adamlardan oluşan bir kadro dünya üzerinde hiçbir takıma karşı sürpriz değildir.. o gün asıl kazanması gereken takım futbolun garip oyun olması sonucunda bozguna uğramıştı.. bugünse futbolun mantığı kazandı.. milan o defansif futbol anlayışıyla hangi takıma karşı favori olabilir ki şu dünyada? bi tek gullit, rijkaard ve van basten'lı dönemi ayrı tutuyorum tabi..

sekobarbital dedi ki...

duygusal muhalefetinize gerçekten 10larca yorum okuyarak ve tercüme yaparak bu yazıyı yazdım diyerek cevap verebilirim..o senenin şampişyonlar kigi performanslarını inceleyerek size bir cevap daha yazıcam.. teşekkürler..

sekobarbital dedi ki...

milan bir öncenin olaylı finalinin finalisti.. ertesi sene yenilgisiz finale geliyorlar..3 yabancı uygulamasından dolayı birçok asını oynatamıyor ve baresi costacurta ikilisi cezalı.. olumsuz bir tablo yok değil tabi..Saviçeviç, Donadoni ve Massaro'nun iyi futbolu Barcelona'yı durdurmaya yetmiş.. aynı yıl 2ay sonra ABD 94'te italyanın ispanyayı çeyrek finalde yenmesi bence kontrollu italyan futbolunu görsel ispanyol futboluna oranla daha tutarlı kılıyor..