"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

26 Mart 2009 Perşembe

"seven pounds" ve will smith

lise yıllarımda "getting jiggy with it" ve "miami" ile tanıdım kendisini.. daha sonra "men in black" "enemy of the state"ve "wild wild west" i izlediğimde sahneden setlere transfer oldu zannetmiştim.. ama aslında bizim ümit davala gibi bi durum söz konusuymuş.. ilk filmleri çocukluğuma denk geldiği için kaçırmışım.. asıl mesleği kamera arkasıymış.. demek ki sahnede çok başarılı olacak ki o zamanlar bu şekilde düşünmüşüm.

Filmografi Albümleri ilk oynadığı filmle ilk çıkardığı albüm arasında 7 yıl olması bu verinin doğruluğunu gösteriyor.. ama "ali" karakteri ile altın küre almasının yanında 3 kez en iyi rap performansı ödüllerini alması bu ayrımın yapılmasının gereksizliğini gösteriyor aslında.. özetle bu adamı seviyorum..


gelelim"seven pounds" a.. ülkemizde "yedi yaşam " olarak çevirdiler ama ismi kesinlikle "yedi diyet" olmalı... oldukça ağır işleyen ve yaklaşık 50 dakika aval aval baktığımız ama sonunda gözyaşlarımızı tutamadığımız, hayatını 7 saniyede mahvetmiş bir adamın öyküsü.. belki filmi izlerken sıkılabilirsiniz ama kesinlikle sabredin ve filmin sonunu bekleyin.. parça parça ipuçları veriliyor aslınada en başından itibaren.. biraz dikkatli olunursa aslında komplex değil gayet basit ama anlamlı bi senaryonun olduğu gerçeği ortaya çıkıyor..

will smith muhteşem bi oyunculuk sergilemiş.. oscar a en azından aday gösterilmeliydi diye düşünüyorum.. gerçekten yaptığı iyilikleri iliklerimize kadar hissettiriyor.. film elimizdeki değerleri kaybettikten sonra yaşadığımız acıların tamir edilemez olabileceğini anlatıyor..

filmi izledikten sonra sevdiğinize bir kez daha sarılın.. bu da benim tavsiyem..

1 yorum:

samira dedi ki...

will smith gercekten çok başarılı..tavsiyen de etkileyici:)