"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

25 Mart 2009 Çarşamba

"Revolutionary Road" hayallerin peşinde

bıkmadan usanmadan kate winslet hakkında sayfalarca yazabilirim.. "amerikan güzeli" ile oscarı yüksek bütçeli filmler alacak diye bir şart olmadığını bize kanıtlayan sam mendez bu sefer izleyenlere banliyö hayatının tusağı olmuş ve ruh gibi yaşayan evli bir çiftin hayallerinin peşinde koşmak için atlatmalrı gereken duygusal travmaları anlatıyor.. özellikle sıfırdan başlayacak olmanın zorluğu eş aprila (kate winslet) göre daha zayıf karakterli olan frank(leo dicaprio) ın kararını gözden geçirmesine neden olacak ve durum uzlaşılamaz birhal alacaktır..

oyunculukların tiyatral yapıda olması ve gerçekten buz gibi soğuk ve ağır senaryo klasik banliyö filmi bekleyenleri oldukça zorlayacaktır.. özellikle birçok sahnede oyunculuklrın ön plana çıkarılmaya çalışılması filmin kalitesini arttırmakta fakat loş bir ortamda filmi izleyenlerin uykusunun gelmesine de zemin hazırlayabilir..

kate winslet "the reader" ve "Revolutionary Road" ile 2 kez oscar aday adayı olmuştu bu sene.. the reader ile en iyi kadın oscarı, Revolutionary Road ile de altın küreyi kazandı.. dönem filmlerinin kadını olmuştur artık ve gelecek rollerini de şimdiden beklemeye koymuştur insanları..
Richard Yates'in 1961 tarihli aynı adlı romanından Justin Haythe tarafından uyarlanan 2008 yapımı film kate winslet'ın eşi sam mendez ile ilk film projesi olması, leonardo dicaprio ile titanik'ten 12 yıl sonra bir araya gelmeleri sebebiyle kendisine izleyici kitlesi bulacaktır..

Hiç yorum yok: