"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

16 Mart 2009 Pazartesi

baros-gökhan arasındaki BENZERLİK VE FARKLAR


milan baros.. kariyeri neredeyse yerlerde sürünmek üzereyken geldi galatasaraya.. ne liverpool'da tutunabildi ne villa'da ne de lyon'da.. ama galatasarayda gösterdiği performansla "daha 27 yaşındayım " diye bağırıyor sanki.. ondan 1 yaş küçük gökhan ise kayseridki misyonunu tamamalamış, gol kralı olmuş 3 büyüklere demir atamayınca 5 milyonluk bedelle trabzon kıyılarına yanaşmıştı.. bir hafta bakıyorsunuz attığı gole "bu adam dünyanın her takımıda oynar" diyorsunuz ama öteki hafta "hadi len ordan" diyebiliyorsunuz.. ben bu ikili arasında benzerlikler ve farklılıklar tespit ettim.. katılırsınız katılmazsanız size kalmış..

1- ikisi de isyankardır.. baros genelde hakeme dert yanarken bile sevimliliğini kaybetmez.. ama gökhan suratını öle bi şekle sokar ki insanın kafa atası gelir..

2- baros kötü oyndığı maçlarda bile alkışlanarak çıkar ama gökhan yuhalanmazsa ancak o gece rahat bi uyku uyuyabilir
3- baros rakiple didişmez yaptıkları futbol kuralları içerisindedir.. gökhan ise özellikle kötü oynadığı maçlarda yaratılan tartışmaların genelde baş mimarıdır..
4- baros iyi ki galatasaraya gelmiştir, gökhandan galatasarayı allah korumuştur..

5- baros genelde hep aynı golleri atar fırsatçıdır, ok gibi fırlar.. gökhan topu alır, sonra rakibi karşısına alır, sonra topu kaptırır kapmaya çalışır ve gider faul yapar.. tek amacı vardır kaleye
şut çekmek.. asist ve pas gibi özellikleri barındırmaz..

6- EN ÖNEMLİ FARKLARI GÖKHANI İSE KAYSERİ, BAROS U Kİ ŞİŞİRDİYSE DE AVRUPA ŞİŞİRMİŞTİR..

7- Baros yaşlanan ümit karan'ı, gökhan ise genccik isaac promise'yi yemiştir..

Hiç yorum yok: