"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

24 Şubat 2009 Salı

wenger'in yenilmez takımı

yenilmez bir takım nasıl yaratılır.. daha geçenlerde arsenal'in genç oyuncu oynatma stratejisini bir arkadaşla tartıştık.. kendisi arsenalin tarnsfer politikasını eleştirdi de durdu.. haksız olmadığı yanlar da vardı tabii.. mesela 25 milyon euroya henry'i satıp aynı paraya eduardo'yu almak bence de akıl karı değildi.. arada her takım böyle hatalar yapabilir diye düşünüyorum.. tekrarlanmayacaktır..

neyse gelelim asıl konumuza.. wenger yaptığı açıklama da "ne olursa olsun bu gençleri takımda tutmalıyız" demiş..."diaby,fabregas,nasri,denilson ve walcott daha 21 yaşında bile değiller.. bu çocuklar 23 yaşına geldiğinde yenemeyecekleri takım yok "diye de eklemiş..

haklı mı wenger..bana göre evet.. barcelona takımı sizce de verilebilecek en güzel örnek değil mi?.. xavi,puyol,valdes,iniesta ,messi şimdilerde krkic, busques bütün futbol yaşantılarını bu takımda geçiren futbolcular.. minik takımdan beri bu forma için oynuyorlar.. etoo yu bile sayabiliriz o da çok genç yaşta geldi barcelonaya.. marquez de geldiğinde 23 yaşındaydı.. toure 24.. yıllardır beraber oynuyorlar ve neredeyse son 2 haftayı saymazsak onları yenebilecek takım yok diyorduk.. aralarına onlara abilik yapacak(turkish terim :)) henry,gudjonsen gibi kalite ayakları ekleyip doğru bi şekilde tecrübelenmelerini sağladılar..

şimdi aynısını arsenal de yapıyor.. önce gözü yükseklerde ashley i yolayıp gallas'ı aldılar.. miadı dolan ljungberg,hleb gönderildi.. sonra rosicky'i şimdi de arshavin'i transfer ettiler..ellerinde biraz büyümüş toure ve adebayor zaten vardı.. bu oyuncular bile çok yaşlı olmamasına rağmen şu an takımın hem abileri hem de en tecrübeli futbolcuları konumunda.. bu oyuncular yaşlanıp gittikten sonra, bu gençler abi olduklarında yıllardır birlikte oynamış olmanın verdiği güce, verdiği ezbere ve verdiği forma aşkına eklenecek kendini kanıtlamaya çalışacak genç yetenekler ile yenilmez bir armadaya kavuşabilirler.. bu tabi ki şimdilik bir tahmin..

Hiç yorum yok: