"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

21 Şubat 2009 Cumartesi

gerrard'ı örnek alın

kimi oyuncular vardır dokunsanız sakatlanır, kimi oyuncular vardır kavalına tekme atsanız bişey olmamış gibi oyununa devam eder.. lincoln ve kewell ilk gruba girer, çıt kırıldım yapıları vardır.. servet ve baros tekme atsanız oyuna devam eder.. kafalarının yarılması, ayaklarının burkulması ya da kaburgasının çatlaması onlara bi anlam ifade etmez.. doğru olan bu mudur.. takımın için ölümüne mücadele etmek herşeyden önemli midir.. bir maç oynama be kardeşim ne olacak.. emre güngör euro2008 den sakat döndü tam hazır olmadan, formayı kaptırıcam korkusundan maça çıktı bakın hala toparlanamadı.. takımın 4.stoperi pozisyonuna düştü.. onlar kadar camialar da suçlu.. lincoln sakat diye sivasa götürülmüyor, hemen eleştiriler başlıyor.."bu maçlarda oynamayacak ta hangi maçta oynayacak diye".. kewell hazır olmadığını söylüyor ama bi bakıyorsunuz fransada ilk 11'de.. ya sezonu kapatsa endişesi nedense kimse de yok.. profesyonellikten neden nasibimizi alamamışız.. bana göre 5 maç sakat oynayacaklarına 1 maç sağlam oynasınlar..
bakın gerrard'a.. adam haftasonu manchester city maçında oynamak isrtemediğini sölemiş.. iyileşmedim amacım real madrid karşısına sağlam çıkmak diye beyanat vermiş.. benitez gerrard'ı riske atamam demiş..büyük futbolcu ya da büyük hoca olmak için sağlam bir psikolojie de sahip olmak ,kar-zarar oranını hesaplayacak cesaretinizin olması gerekiyor..herkesin de bildiği gibi gerrard da tekemeye kafasını uzatabilecek kadar forması için savaşan bi adam..

(bi de kariyerleri boyunca sakatlanmayıp, ülkemize geldiklerinde ilk sakatlıklarını geçiren futbolcular var.. bu da ayrı bi postumuzun konusunu oluşturacak..)

Hiç yorum yok: