"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

27 Şubat 2009 Cuma

SC Tavriya Simferopol -- Kırımspor

bu sıralar metalist'ten dolayı olsa gerek ukrayna ligini mercek altına aldım ve çoğumuzun iddia kuponlarında ismine aşina olduğu SC Tavriya Simferopol nam-ı değer kırımsporu sizlere tanıtmaya çalışacağım.. rubin kazan tatarlara ne anlam ifade ediyorsa SC Tavriya Simferopol da kırımlılara aynı anlama geliyor.. sovyetler dağıldıktan sonra kırımı almalı mıydık almamalı mıydık gibi tartışmaları bir kenara bırakacak olursak kendilerine soğuk ülkenin ılıman takımı diyebiliriz..

kulüp tarihini inceleyecek olursak post-sovyet sonrası kurulan ukrayna premier ligi ilk kazanan takım olduklarını göreceğiz ama şampiyon kulüpler kupasında ilk turda Sion'a elenmekten kurtulamamışlar.. daha sonra ligde en fazla 5.lik mertebesinden ötesini görememişler.. ukrayna ligini kazanan 3 takımdan biri.. ve lig kurulduğundan beri küme düşmeyen 5 takımdan biri..



gelmiş geçmiş en ünlü oyuncularından biri olan edmar şu an metalist için ter döküyor.. diğer ünlü oyuncularından holovko tavriya kariyerinden sonra kiev sıçraması yapaıyor daha sponra kürkçü dükkanına dönüp doğduğu topraklarda futbol yaşantısı noktalıyor.. şu andaki oyuncularının %90 ı ukraynalı ama hangilerinin kırımlı olduğunu tespit edemedim..
bu sezon ligde düşme potasına oldukça yakınlar.. bir zamanlar 4büyüklerle birlikte ligden hiç düşmemiş altay vardı.. ben biraz benzettim iki takımı.. umarım onlar BÜYÜK ALTAY!'ın durumuna düşmezler..

Hiç yorum yok: