"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

18 Şubat 2009 Çarşamba

gourcuff'un zidane olma hayali



blog yazarlarının çoğu fransız medyasının gourcuff'tan zidane yaratma çabasına tilt oluyor.. 1 sene önce nasri'den beklentileri oldukça yüksekti ama o da arsenal'e gidip sıradanlaştı, kanat futbolunun ülkesinde vasat bir oyuncu oldu çıktı.. dönelim gourcuff incelemesine..
zidane 17 yaşında ilk defa ligue 1 de forma giymiş cannes formasıyla.. gourcuff da rennes ile sahaya çıktığında 17 yaşındaydı..
ikisinin de boyu 1.85, kilolarına hemen hemen eşit.. boy-pos yerinde olup bir de teknik özellikleri üst seviyede olan oyuncular gerçekten seyir zevki yüksek dakikalar yaşatıyolar izleyenlere..
ikisi de CM diliyle tam 10 numara yani attacking midfield.. zorunlu olmadıkça ikisinin de defans yaptığını görmedim.. defans oyuncularının aklına gelmeyecek, dikkatini kaçırdığı milisaniye de öldürücü pası çıkartmaları ortak özelliklerinden birkaçı..
gourcuff'un erken milan transferini ve tabi ki kaka' faktörünü dikkate almayacağım.. bir sene daha bordeaux'da kalacağını düşünüyorum(15 milyon avro verip seneye 30'a satacaklarını çok iyi biliyorlar).. burada da bir diğer ortak özellik ortaya çıkıyor.. ikisi de üst düzey transferini 24 yaşında yapmış olacak..
ben gourcuff'u yaşlanan del piero'nun formasına veya milli takım istikrarını Real Madrid'te sürdüremeyen sneijder'ın formasına yakıştırıyorum..yani kariyer yolu zidane ile kesişebilir, ya da bir adım öne çıkıp juve basamağını atlayarak madrid'e gidebilir..
bu akşam galatasaray karşısında alıcı gözüyle izleyeceğim fransızı.. kendisinden beklenilenin yüksek olduğunu hepimiz biliyoruz ama bilmediğimiz kendisinde bu beklentilere cevap verecek zihin yapısında olup-olmadığı..
bence zidane'ın kariyerini yakalamak için fırsatı var.. zidane'ın arkasında makalele varsa, onda diarra var.. zidane'ın partneri henry ise, gourcuff'un benzema ve ribery si var.. toparlanan fransa ile birlikte bakalım yeni 10 numaraları formasının hakkını verecek mi.. merakla bekliyoruz..

kariyer çizgisine bakacak olursak blanc'ın kollarında ritmini bulduğunu söyleyebiliriz...

Full name: Yoann Gourcuff
Date of birth: July 11, 1986
Place of birth: Ploemeur, France
Height: 1.85 m
Nickname: Petit Zizou
Position: Attacking midfielder

2003-2006: Rennes - 66 (6)
2006-2008: AC Milan - 47 (3)
2008-.... : Bordeaux - 29(8)

Hiç yorum yok: