"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

25 Şubat 2009 Çarşamba

hiddink faktörü

takip edenler biliyordur..juventus, şampiyonlar ligi’nde İngiliz takımlarına karşı son yıllarda oldukça şanssız. 2005/06 yılında arsenal’e, 2004-05 yılında liverpool’a elendiler ve bu sezon da chelsea’ye elenerek hat-trick yapmak istemiyorlar herhalde.. ral madrid' i deplasmanda yenmiş olsalr bile BATE ve zenit deplasmanlarında berabere kaldılar.. 2 hafta üst üste udinese ve cagliari'ye kaybettikten sonra son 3 hafta seri A'da 7 puan toplayarak bir anlamda da toparlandılar.. ranieri lampard, joe cole ve cech'i kazandırdığı için stamford bridge'de güzel anımsanacak ve alkışlanacaktır..

hiddink hemen öle çok da iyi bir futbol beklenmemesine rağmen villa'yı evinde yendi.. scolari'den çok daha fazla olan avrupa tecrübesini oyuncularına dur durak bilmeden aktardığına kuşkusuz şüphe yok.. özellikle avrupada yakalayacağı başarı ile takımı çalıştıracağı sürenin uzayacağını biliyor.. villa maçında gördük ki yavaş hücuma kalkan mavilere ivme gelmiş..

iki takımın da kalecisi bana kalırsa oldukça formsuz.. forvetler ayaklarına sahip olabilirse umulanın aksine bol gollü bir maç olabilir.. chealse son 5 lig maçında 3 gol yedi.. juve de şampiyonlar grup maçlarında 6 maçta 3 gol yedi.. defanslar taş anlaşılan.. ama hiddink faktörü bu maça asılır hale getirecektir chealse'yi.. ilk 15 dakikada bir de juve gol atarsa muhteşem bir mücadele olacağından eminim..

juventus’un ingiliz ekipler karşısındaki karnesi de zayıf. torino ekibi, şampiyonlar ligi’nde ingilizlerle oynadığı son yedi maçı kazanamadı. Daha da kötüsü bu yedi maçın altısını kaybettiler.. kadro üstünlüğü ve genç olan tarafın chealse olacağını düşünürsek juve'nin çok da bir şansı olacağını düşünmüyorum..

Chelsea
Şubat 21: Aston Villa 0-1 Chelsea
Şubat 14: Watford 1-3 Chelsea
Şubat 07: Chelsea 0-0 Hull City
Şubat 01: Liverpool 2-0 Chelsea
Ocak 28: Chelsea 2-0 Middlesbrough

Juventus
Şubat 21: Palermo 0-2 Juventus
Şubat 15: Juventus 1-1 Sampdoria
Şubat 08: Catania 1-2 Juventus
Ocak 31: Juventus 2-3 Cagliari
Ocak 28: Udinese 2-1 Juventus

Hiç yorum yok: