"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

19 Şubat 2009 Perşembe

Izmirspor-Göztepe maçi ve Giovanni'nin Totemi

Benim için ilginç bir maç oldu, maçı benimle izleyen o da Göztepeli İtalyan iş arkadaşımla TV başına geçtik ve Türkiye’nin Napolisi ( Giovanni’nin tanımı) ni izlemeye koyulduk.Hava yağmurlu, tribünlerde 5000 Göztepe sevdalısı, yağmurlu olmasa en az 10 bin. Maç başladı ama o da ne yayın henüz başlamadı. Dk 5 ve yayın başladı, Göztepe takımı ayağına üst düzey hakim bir takım. Serkan, Bulut ve Mehmet Akif göze hoş gelen hareketlerle seyirciyi mest ediyorlar, ama bir türlü son vuruş gelmiyor gelemiyor, ilk yarının sonlarına doğru birkaç cılız Izmirspor atağı izliyoruz, kendileri sanki bir final maçı oynarmışçasına kapanıyorlar da kapanıyorlar. Normalden bir kat daha hırslı bir görüntü veriyor Izmirspor. Yeni Asır Tv yorumcusu, biz ne zaman atacağız golü derken, maç ortada yüzde elli yüzde elli diyor , şaka gibi. İlk yarı bir türlü son vuruşları yapamadığımız atak organizasyonları ve akıllarda kalan Serkan’ın yaptığı hızlı driblinglerle bitiyor.

Devre arası Gioavanni şans getirmesi için atkıları takmayı teklif ediyor, ve ikinci yarı başlıyor..Ikınci yarı Izmirspor biraz daha atak olmaya çalışıyor, bir tane direkten dönen şutundan başka sahada varlığı yok. Göztepe Bulut’un güzel futboluyla ataklar geliştirmeye çalışıyor, fakat çok koşan Serkan yerini geçen haftanın skoreri Fatih’e bırakıyor. Tam o esnada TV yorumcusu “çok yanlış bir tercih” diye konuşup duruyor. Fakat durum hiç de öyle olmuyor. Fatih güçlü fiziği ve mücadeleci kimliği ile Izmirspor defansını terletmeye başlıyor, nitekim maçın bitimine 5 dk kadar kala sol taraftan hızla ceza sahasına giriyor ve Mehmet Akif’e çok güzel bir asistle al da at diyor ve GGGOOOLLLLLL..

Biz Giovanni’yle TV başında binlerce sevdali İzmir’de ve SMS le maçla ilgili ayrıntıları yolladığım şu an Guantanemo’da bulunan Göztepeli arkadaşım o an aynı anda bu mutluluğu yaşıyor.Yine maçın sonlarında gelişen Göztepe atağında , forvet Emre yavaş hızının kurbanı oluyor ve bir önemli fırsattan yararlanamıyor.Sonuç olarak Giovanni’nin Totemi işe yarıyor ve Maçı Göztepe geleceğe dair güzel umutlarla 1-0 galip kapatıp 2.sıraya yerleşiyor.

STAT:Atatürk

HAKEMLER:Ozan Soykan, Mustafa Erdoğdu, Cemal Güzelaydın

İZMİRSPOR:Barbaros - Erşan (Dk.79 Ömer), Efe, Hasan, Uğur, Yılmaz(Dk.88 Buğra), Emre İşçiler, Nazmi, Emre Tuyuran, Ahmet (Dk.74 Burak), Rıdvan

GÖZTEPE:Tamer- Serdal Alan, Bulut, Ferhat, Eriş, Burak, Tayfun, M.Akif (Dk.88 Adnan), Tayfur Emre, Ali Mumcu (Dk.83 Mert), Serkan Yıldık (Dk.74 Fatih)

SARI KARTLAR:Erşan (İzmirspor), Bulut, Ferhat (Göztepe)

Hiç yorum yok: