"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

25 Şubat 2009 Çarşamba

gol yemez


gol olmayan maçlar nedense sizin gibi benim de canımı çok sıkar.. hele bir de kalelerde şu an dünyanın en formda kalecileri varsa o maç benim için çekilmez olur.. biri zaten liginde 1302 dakikadır gol yemiyor, diğeri kaleci gibi durmayan bedenine nice yetenekler sığdırmış.. myhre'nin hamit'ten yediği golün aynısını son saniyedeki stress çemberinden çıkardı.. belki üstüne geldi ama tutayım mı, yumruklayım mı, uçayım mı şıklarından en doğru olanını seçerek maçı bitirdi..

bugunkü yazımızın konusu gol yemez hollandalı..van der sar atletik özelliklere sahip bir kaleci.. kedi gibi tabiri caizse.. yaşıyla beraber azalması olağan olan bu özelliklerini tecrübesiyle çok iyi kompanze etti.. pes2009 da vazgeçilmezim.. çok değil daha bir sene önce herkesin say bakalım dendiğinde akla gelen ilk isimler olan buffon ve cech'in bugünlerde esamesi bile okunmuyor.. 8 sene önce van der sar'ı yedek kulübesine yollayan buffon sakatlığın etkisini hala üzerinden atamadı.. manninger'in arkasında bekleyeceği maçlar olacaktır.. onun gelişiyle juvenin gol yemeye başlaması tesadüf değil sanırım..

kariyerine bakacak olursak van der sar'ın 93 yılından beri her yıl ortalama 30 maç oynadığını görürüz.. yani bu oynadığı her takımda kaleyi kimseye kaptırmadığını gösteriyor.. bir kere biraz önce de bahsettiğim gibi buffon'a kaptırdı ama olası ikinci bir çekişmede onun bile şansı olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.. yaş aralığı 25-35 olan her kendini iyi sanan hollandalı kaleci eminim van der sar'a sağlam bi küfür yolluyordur.. kariyerleri genç ve ümit milli takımlrla sınırlı kalmasından dolayı olsa gerek bu durum.. eleştireceğim tek yönü bu..rüştü rençber'lik yapmaması.. ajax'ta bir gol attığını da hemen ekleyelim..

daha kaç sene oynar, yüzündeki ilk kırışıklık ne zaman çıkar, zirvede mi bırakır yoksa futbola başladığı kulübe mi döner şu an için bilemiyoruz ama bildiğimiz tek şey sahalardan yakın bir tarihte "sakın ayrılmasın" temennimiz..

Kazandığı Kupalar ve Şampiyonluklar

Eredivisie: 1994, 1995, 1996, 1998
KNVB Kupası: 1993, 1998, 1999
Carling Cup: 2006
UEFA İntertoto Kupası: 2002
UEFA Şampiyonlar Ligi: 1995
Süper Kupa: 1995
Intercontinental Kupası: 1995
Premier League:2008
Şampiyonlar Ligi:2008

2 yorum:

alessandro del piero dedi ki...

van der sar buffon'a kaleyi hiç kaptırmadı.. 99-00 ve 00-01 tarihlerinde juve'nin as kalecisiydi.. ayrıldığı sene olan 2001'de transfer oldu buffon..

sekobarbital dedi ki...

fakat buffonu alacağı aylar öncesinden belliydi. thuramla beraber.. buffon gelince haliyle van der sar da gidecekti.. cümle yi yanlış kurmuşum haklısın..