"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

9 Ocak 2011 Pazar

Papazlar Goal.com Pazar Ligi'nde 1.Lig'de


Goal.com Pazar Ligi'nde galip gelenin 1.lige çıkmayı garantileyeceği ve gelecek hafta sonunda şampiyonluk maçına çıkacağı maçta Papazlar rakibi Bahadır FC'yi 6-1 lik skorla geçti. Özellikle Play-Off dönemini sebebini anlayamadığımız bir şekilde cezalı geçiren Alper Ufakpınar'ın yerini doldurmak takımımız adına çok büyük bir soru işareti idi. ilk 2 maçta Genç Alper bu görevi başarı ile yerine getirmişti ama bu maçta yer alamayınca beraber aldığımız kararla stoper mevkiinde ben görevlendirildim. Kendi performansımla ilgili söyleyebileceğim tek şey "Elimden geleni yaptım, hatam olduysa affola".

Aslına bakarsanız Yavuz ve Deniz abi uyum sorunu yaşamamamı sağladı ve birkaç pozisyon sonrası güvenim yerine geldi. Biraz sert olmak gerekiyordu topa karşı, bu sebeple yaptığım fauller yıldırma amaçlı idi. Sonuç olarak gol dahil hiç bir sıkıntı yaşamadık diyebilirim. Özellikle rakip takımın oyuna asılmak yerine hakeme asılmalarını buradan tenkit ediyorum. Bunu genç olmalarına ve ayaklarına hükmedememelerine bağlıyorum. Kimsenin art niyetli olmadığı aşikarken maçı bi ara gereğinden fazla gerdiler. Ama Atletico Cemalbey'den se 1.Ligi kendilerinin hakettiğini düşünüyorum.

Yavuz'un uzaktan isabetleri şutları "Ulen bu da çekilir mi" diye iç geçirmelerimizi yutmamızı sağladı. Sanırım 3 gol kendisinden geldi . 1-2 Mevlüt attı sanırım, bir tane de ben attım. Direkten dönen toplar ve gereksiz zorlamalarımız farkın anca bu kadar kalmasını sağladı. Kalede Bora'ya çok iş düşmedi ama gelişen ataklarda tekmeye kafasını koydu diyebiliriz. Atıf-Mevlüt-Savaş üçlüsü rakip defansın topu oyuna sokmasının önünde mükemmel bir barikat kurdu. Savaş elinden geleni yaptı, daha fazlasını yapabileceğini biliyordu, bu yüzden canını fazla sıktı ve 2.yarı yerini İbrahim'e bıraktı.

Bu arada maçımızı yöneten hakem arkadaşımızın meslekte çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Bir tebrik buradan kendisine.

Final öncesi özeleştiri yapma vakti değil diye düşünüyorum çünkü kala kala kaldı 1 maç, şampiyonluk için. Zaten sonrasında oturup 1.lige nasıl ve hangi sistemde devam edeceğimizi konuşucaz sanırım. Takviye yapacaksak nerelere ve ne koşulda yapacağımızı hep beraber kafa patlatarak yapmamız gerektiğini bütün arkadaşlarımız şimdiden buradan teklif ediyorum.

Bora.. Teşekkürler
Deniz.. Teşekkürler
Yavuz.. Teşekküler
Savaş.. Teşekkürler
Atıf.. Teşekkürler
Alper U.. Teşekkürler
Alper A.. Teşekkürler
İbrahim.. Teşekkürler
Oynama imkanı bulamadığım ama başarı da emeği geçen diğer takım üyelerine Teşekkürler
Mevlüt.. Özellikle sana çok teşekkürler, bu takımın bir ferdi yaptığın ve birbirinden değerli insanlarla tanıştırdığın için. YAŞASIN ABDİ İBRAHİMMMMM :))

Gelecek hafta Burdur'da Bedelli Askerliğini yapmakta olan abimin yanına gideceğimden dolayı Şampiyonluk maçında yanınızda olamayabilirim. Şimdiden başarılar.

9 yorum:

doctor dedi ki...

Mevlüt'e asıl teşekkür etmesi gerekenler bizleriz Serkan'cım.Senin gibi kocaman yüreği takım için çarpan değerli bir kardeşimizi bizimle tanıştırdığı için.Bu kadar kısa bir sürede takımın büyük bir parçası oldun.Enerji ve canlılık getirdin.Özellikle bugünkü oyununu gördükten sonra ben her maç kenarda oturmaya razıyım.
Maç hakkındaki görüşlerine katılıyorum.Bahadır takımına gruptaki maçta yenildiğimiz zaman henüz ikinci haftaydı ve birbirimizi hiç tanımıyorduk.Ona rağmen şanssız bir şekilde yenilmiştik.Yine 10 numaraları oyunu bugünkü gibi gereksiz yere germiş,bizde lüzümsuz bir şekilde kafamızı ona takınca maçı ellerimizle rakibe vermiştik.Ama onlardan daha iyi takım olduğumuzu biliyorduk.Bugünkü maçı kazanacağımızdan hiç şüphem yoktu.Hele ki senin başlangıcını gördükten sonra gol yeme şansımız sadece uzaktan çekilecek şutlara kalmıştı.Bir-iki karambol dışında pozisyon da vermedik.O anlarda da Bora kalesinde adeta devleşti ve gol imkanı vermedi.Beklediğimizden kolay bir şekilde kazandık ve 1.Lig'e çıkmayı garantiledik.
Asıl heyecanı önümüzdeki sene yaşayacağız.İlk defa 1.Lig havasını teneffüs edeceğiz.Gerekli takviyeleri elbette yapacağız.Bunu hep birlikte oturup detaylı bir şekilde konuşuruz.Çünkü sezon başlayana kadar vaktimiz olacak.
Final maçında eksikliğini hissedeceğiz Sekan'cım.Senin nezdinde bu başarıda emeği geçen bütün takım arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum..
Papazlar hak ettiği yerde artık...

sekobarbital dedi ki...

çok teşekkürler. aslında bu hafta gidecektim ama takımı yalnız bırakmak istemedim. 1.lige çıktığımıza göre gönül rahatlığı ile gidebilirim. Ama pazar dönme planım var.. bakalım..

Adsız dedi ki...

Serkan kardes, bu takim ilk kuruldugunda 'iddaadan uzak keyif icin top oynamak' dusturuyla yola cikilmisti, takimin yas ortalamasi da hatri sayilir bir yukseklikte oldugundan takim ismi olarak "Papazlar" rahatlikla telaffuz edilebilirdi :) Zamanla bu iddaa sizlik, her mactan centilmen ama maglup ayrilmak bizleri rahatsiz etmeye basladi...Bunun onune gecmek icin gecen donem birkac genc arkadas takviyesiyle ucagin burnunu havaya kaldirmaya calistik fakat gerek yeni gelen arkadaslarin takimdasliklarindaki eksiklikler gerekse bunyenin yeniligi kabul edememesi ile bunda basarili olamadik... Fakat bu yasananlar bize bazi dersler verdi... Yeni donemde takim olgusuna deger verecek, birbirine saygili ve sevgili, sorunlari diyalogla cozebilecek insanlari biraraya getirmeyi amacladik... Iste bu amaca ulastigimizi, ne kadar dogru insanlarla yola ciktigimizi bugun cok net bir sekilde gorduk...Cok kisa sure once takima katilmana ragmen sende guclu karakterin ve hepimize hissettirdigin kuvvetli aidiyet elektriginle bu takimin en onemli dislilerinden biri oldugunu kabul ettirdin... Lafi cok uzatmayacagim; Facebook'dada yazdigim uzere "bugunku macta muthis fark yarattin, takim sana sahip oldugu icin gercekten cok sansli"
Sevgilerimle... Atif TUNA

Adsız dedi ki...

walla byeler ne diyim hakettiniz aldınız elinize ayağınıza sağlık maç içinde olan maç içinde kalır hatamız olduysa affola umarım 1.ligde sizinle tekrar maç yapma şansımız olur kendinize ii bakın şimdiden 1.ligde başarılar.Kenan Tunalı FC Bahadır

doctor dedi ki...

Seneye yine 1.lig'de beraberiz Kenan kardeş..Cemalbey'i yeneceğinizden hiç şüphem yok.Hatta şahsen erken gelip sizi destekleyeceğim o maçta..Saha içinde hepimiz hata yapıyoruz ama hepsi orda kalıyor.Pazar günü görüşmek üzere..
Sevgilerimle... Alper Ufakpınar

Adsız dedi ki...

inşallah abi bende sizi final maçında desteklicem orda =)

sekobarbital dedi ki...

sevgili kenan aslında sıklıkla bizim de yaptığımız ama yarı final maçında hiç yapılmaması gereken şeyi yaptınız. yani gereksiz yere birbirinizin moralini bozdunuz. ama her şeye rağmen gerçekten iyisiniz ve ben sizi destekliycem 3.lük maçında. ilk yarı boğuşmak zorunda kaldığım sanırım 9 numaranızı çıkarmanız beni nasıl rahatlattı anlatam işte o an maçı kazandık dedim işin doğrusu :)) herşeye rağmen maçta olan maçta kalır ahlakını iki takım olarak ta gösterebildiğimiz için size de çok teşekkür ederim. kimsenin art niyeti olmadığından emin olmanızı isterim.. sevgiyle kalın. 1.lig de görüşmek dileğiyle.

sekobarbital dedi ki...

bu arada sevgili atıf hayatımda bana bütün kapıları kariyerim den öte futbol açtı. bütün askeri doktor camiası beni futbolcu serkan diye tanır. kimilerinin çömezi, kimilerinin kaptanı oldum. ve futbolun yeni insanlar tanıma adına kendi adına en büyük araç olduğunu biliyorum. papazlar takımına ilk geldiğimde birazcık ürkeklik olucaktı tabi ama asıl mesele bu süreci en kısa zamanda atlatabilmekti, işte bu anda devreye sizler girdiniz. papazlar 1.lige çıkmış, fark yemiş , fark atmış gerçekten aslında çok ama çok önemli değil. önemli olan maç bitiminde birbirimize sarılıp sevgiyle haftaya görüşürüz diyebilmek ve biz sanırım bu işi iyi yapıyoruz.

Adsız dedi ki...

haklısın serkan olmaması gereken tek şey oldu sahanın içinde aynı takımdakilerden bazıları arkadaslarına saygısızlık yaptılar 9 numara olayına gelince kaan çok ağır kaldı sorun buydu sürekli atak yerken savunmada 1 kişi eksik kaldık hep olay bundan ibaret o yuzden mami kaan değişikliği yaptı ama inan bana ilk yarı ve ikinci yarı tamamen hakettiniz ve aldınız.aynı sekilde bende pazar günü tüm kalbimle sizi desteklicem orda inş siz kupayla biz 3.lükle 1.lige çıkarız elele pazar günü gorusuruz ii hazırlanın maça=)