"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

8 Ocak 2011 Cumartesi

Cevher


Pilsen ekinin aslında ne kadar önemli olduğu ve çorbadaki sinekten daha fazla mide bulandırdığı gerçeği Efesli oyuncuların da maça çok iyi konsantre olamamalarına sebep oldu. Korkum Özilhan'ın kulubü kapatması ya da Rusya'ya taşıması. Neyse ki Yazımın konusu bu değil. Ağır konuşucam yoksa. Bahsedeceğim Cevher Özer.

2000-2002 yıllarında çok da fazla süre alamadığı Telekom yıllarından tanırım kendisini. Hedo ve Mehmet Okur sonrası aslında Nba draftlarında seçilmesine kesin gözüyle bakılan oyuncumuzdu. Hatta turneye çıkmış Dream Team ile oynayan Türkiye'nin ilk 5'in de de sahaya çıkmıştı. Gereken patlamayı yapamadı ya da yaptırılmadı neyse ama hala belli bi çıtanın üstünde yeteneklerini sergiliyor. 19 ekim 2010 da 250.lig maçında 2000. sayısına ulaştı. 2005 de smaç şampiyonu oldu.

4 gerekirse 5 numarada rahat oynayabiliyor, hele bugunkü Efes maçında yapmış olduğu bloklar ne kadar atletik olduğunun göstergesi. Burak Bıyıktay lı BJK CT'ın önemli bir yapıtaşı idi ama Ergin Ataman ona çok daha fazlasını verecek gibi.

Uzatmalarda kaç sayı yapar bilemem ama normal sürede 24 sayı attı. İyi savunma yaptı, içerden dışarda sayı bulmakta zorlanmadı. Bugün neden Efes ya da FB Ülker'de değil sorusunun cevabı ise sanırım istikrar sorunu. Iverson ve Ataman ile gelecek sezon şampiyonluk potasına gireceğini düşündüğüm BJK CT'da Cevher de sanırım bu tecrübelilerin yanında istikrar sorununu çözüp yerini alacak.

Bana göre 12 Dev Adam'dan biri olabilmesi için hala bir umut var.

Hiç yorum yok: