"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

4 Ocak 2011 Salı

B Numunesi sonrası Sessizlik

Taurasi'nin kullandığı madde Modafinil. Türkiye'deki ticari simiyle Modiodal. Yani hipersomia dediğimiz çok uyuma veya gündüz uyuklamalarında kullanılan , uyanıklığın arttırılması konusunda çok ama çok etkili ilaç. TUS a çalışırken almışlığım vardır cin gibi yapar insanı. Yerinizde duramazsınız. Bu arada rastlantı eseri alınamaz yani Hasan ŞAŞ 'ın aldığı A-ferin ilacı gibi kombine bi ilaç değildir. A-ferindeki yasaklı madde ise Psödeefedrin. Bronkodilatotör yani akciğer bronş genişletici. Soğuk algınlığı sebebi ile alınmış olabilr ve herkesin evinde de bulunabilir. Modiodal kesinlikle bilinçli alınmıştır. Sadece kafamdaki soru işareti şu. Maçtan önce bir ABD yada bir Avrupa deplasman maçı dönüşü söz konusu ise oyuncu dinç kalabilme adına almış olabilr ve kullandığı maddedin doping içeriğinden habersizdir. Sadece nöroloji uzmanlarının yazabildiği bir ilaçtır aynı zamanda. Yine bu seviyede bi oyuncunun danışmadan aspirin bile almaması gerekir.

Geçen sene Kerem Gönlüm olayından sonra ortalığı birbirine katan Fenerbahçe Yönetimi Taurasi'nin açılan ve (+) çıkan B nıumunesinden sonra nedense derin bir sessizliğe büründü. Yüzde yüz Futbol' da doping le sonuna kadar savaşırız derken Taurasi'yi savunmaktan da geri kalmamıştı. Şu an hala resmi siteden Taurasi'nin sözleşmesinin feshedildiğine dair bi haber göremedim. Bu arada WNBA de sayı kralı olmuş ABD ile madalyadan madalyaya koşmuş bir süperstar oyuncunun saçama sapan bir lig maçında yasak bir madde kullanmış olmasını anlamıyorum. Acaba Aziz Yıldırım düşmaları Taurasi'nin içkisine ilaç atmış olabilir mi??


FENERBAHÇE'NİN AÇIKLAMASI
Taurasi'nin pozitif çıkan ilk test sonucu sporcunun gizlilik ilkesi hakkı ve bu hakkını kullanmak istemesi üzerine duyurulmamış ancak bu ilke ihlal edilerek doping iddiası basında yer almıştır. Taurasi gizlilik ilkesinin ihlal edilmesinden ve henüz sonuçlar belli olmadan kendisinin doping kullanmış olduğu ile ilgili iddiaların basında yer almasından son derece rahatsızdır. Kulübümüz de gizlilik ilkesinin ihlal edilmiş olmasından dolayı rahatsızlık duymakta ve nihai test sonuçlarını beklemektedir.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

b numunesiyle ilgili federasyondan resmi bi açıklama gelmedi daha

sekobarbital dedi ki...

http://www.trt.net.tr/Haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=38539c66-6d97-44fc-b486-20e3d71a0ba4

ilik numunnin pozitif çıktığını da medyadan öğrenmiştik..

trt ve milliyet te çıktı haber

Adsız dedi ki...

resmi bir açıklama yok

sekobarbital dedi ki...

ben sana söliyim pozitif.

Adsız dedi ki...

http://www.htspor.com/tbbl/haber/588915-taurasi-yandi

İŞTE AÇIKLAMA

serkan dedi ki...

e peki şimdi?