"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

7 Ocak 2011 Cuma

Aşağılanan Dream Team

Eylül ayındaki Dünya Basketbol Şampiyonası'na katılan Dream Team'in tarihin en kötü kadrosu olduğu, Yunanistan, Sırbıstan veya İspanya tarafından madara edileceği gibi birçok spekülasyon konuşuldu. Haklılardı belki Kobe, Lebron ve Wade gibi adamlar gelmemişti Türkiye'ye ama bu takım keinlikle Yavru Dream Team den daha fazlasını hakediyor. Bu oyuncularla ABD'nin şopar olduğu günler de çok geride değil. Olimpiyat anılarımız hala taze. Şu anda bu oyuncuların ortalama 35 dakika sahada kaldığını ve bütün istatistiklerde zirvede olduklarını birazdan belirticem

Kadrodaki oyuncular bunlar idi.

Derrick Rose
Russell Westbrook
Chauncey Billups
Eric Gordon
Stephen Curry
Danny Granger
Rudy Gay
Lamar Odom
Kevin Durant
Tyson Chandler
Andre Igoudala
Kevin Love

Belki de çoğumuzun ilk defa duyduğu bu isimlerin istatistiklerini vericem aşağıda. Çoğunun 2-3 senelik Nba geçmişleri vardı.

Geçen senenin en genç sayı kralı Kevin Durant bu sene de 28 sayı ortalaması ile zirvede. 3.senesi.
Kevin Love 15.6 ortalama ile Ribaunt krallığında zirvede. 3.senesi.
Derrick Rose. Ligin en hızlı guardı. 23.8 sayı 8.3 asist ortalaması ile Chicago'un bek kemiği.
Lamar Odom, Billups ile beraber kadronun abileri konumunda idi. 15 sayı 10 ribaunt ortalamaları il oynuyor. Billups u burada anlatmam yersiz olur herhalde. Nba de şampiyonluk yaşamış, Kidd, Nash ile beraber bir daha gelmeyecek olanlardan.
Russell Westbrook Oklahama da Durant'ın asistörü. 22 sayı 8 asist ortalamaları ile oynuyor.
Granger 21 sayı, Iguodala 15 sayı 6 ribaunt 6 asist , Rudy Gay 21 sayı 6 ribaunt, Curry 19 sayı 6 ribaunt, Eric Gordon 23 sayı. Bir tek Tyson Chandler iki haneli otlamaların altında kalmış ama zaten turnuvada çok süre alamadı. Ama yine de bizim ilk 5 başlayan Ömer Aşık'ımızı 5 katlamış istatistikleri mevcut. Semih ise yerlerde sürünüyor, biliyoruz.

Bu arada Nba yazılarımız özellikle Play-Off döneimnde ivme kazanacak, şimdiden belirtelim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ömer ve Semih'i fenerbahçenin NBA'e ihraç ettiği oyuncular olmalarından dolayı küçümsediğini düşünüyorum.. NBA'de ilk sezonu olan Avrupalı oyunculardan çok da üstün bir performans beklememek gerekiyor ki o küçümsediğin Ömer, o bahsettiğin turnuvanın yıldızlarındandı kanımca.. Eksikleri yok mu; tabii ki var; serbest atış yüzdesinin düşüklüğü gibi.. Ancak bizden olan değerleri bu kadar çabuk harcamayalım derim ben.. Semih'i Ömer kadar şiddetli savunamıyorum ama o da bulunduğu konum itibarıyla bizi gururlandırıyor.. Ne de olsa NBA'de en fazla oyuncusu bulunan 3 ülkeden birisi konumundayız ki bu durum sizi nasıl etkiliyor bilemiyorum ama ben gurur duyuyorum..
Sevgiyle kalın..