"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

24 Ocak 2011 Pazartesi

Hagi'nin Galatasaray'ı

Dün saolsun bir arkadaşımın daveti ile Sivas maçına gittim. Öncelikle kimse kusura bakmasın, Ali Sami Yen Ruhuymuş onu bunu bilmem ama yeni stat muhteşem. Eski stat kutsal ismi dışında bana Halkalı gibi geldi TT Arena'nın yanında. Dik ve şaşalı mimarisi ile tamamlanmamış hali bile insanın tüylerini ürpertiyor. En son Sinan Erdem Spor Salonu'na gittiğimde bu duygulara kapılmıştım. Stat çıkışı için mutlaka çözüm önerileri vardır diye düşünerek bu konuda herhangi yorumda bulunmayacağım.

Öncelikle Yekta'nın ilk 11'de olmasına ne kadar sevindiysem, Barış ve Emre Çolak'ı ilk 11'de görünce aynı oranda hayal kırıklığına uğradım. Hakan Balta stoperde değerlendirilip, Insua sol bekte, Cana'da ortasahada değerlendirilebilirdi diye düşündüm. Barış'ın oyun içerisindeki aciz görüntüsünü görünce Galatasaray forması bu kadar ucuz olmamalı diye tekrar düşündüm. Emre sol açıkta sağ ayağının olmaması sebebi ile sadece sola kanalize oluyor, içeri katedişlerinde sola çekiyor, Ayhan ise her zamanki gibi kaçak güreşip Yekta'ya pas vermemekte ısrar ediyordu. Neyse ki Yekta'da öyle bir özgüven vardı ki, ne Barış'ın ne de Ayhan'ın papazlıklarını soğukkanlı ve dikine oyunu ile yenmesini bildi.

Takımdaki asıl problem bloklar arasının oldukça uzak olması ve göbekte ki adamların top almak için yeterli çaba göstermemesi. Bu ortasaha üçlüsünden ikisinin Barış ve Ayhan olması problemin çözümünü en iyi şekilde gösteriyor sanırım. Sadece Culio ne kadar pas verecek adam bulamaması sebebi ile bazı zamanlarda topu gereğinden çok tutmuş gibi görünse de Galatasaray formasına çabuk alıştığının ve Papazlar tarafından ezilmeyeceğğini bizlere gösterdi.

Ufuk: Maçı getiren kurtarışı yapmasına rağmen özgüven probleemi yaşıyor ve gereğinden fazla çizgide kalıyor.
Sabri: İyi niyeti, defansif katkısı, goldeki katkısı ile gecenin iyilerindendi.
Servet: Satadın ilk golünü atarak tarihe geçti.
Cana: Muhteşemdi.
Hakan Balta: Hagi 60 dakika dayanabildi, başka söze gerek yok sanırım
Culio: Topun Galatasaray'da kalmasının en önemli sebebi idi. Kaleyi biraz daha fazla düşünmeli
Yekta: Maç boyunca kimse Arda nerede diye sormadıysa sebebi Yekta idi.
Emre Çolak: Kanatta değil, içeride oynamalı.
Ayhan -Barış: Yuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Colin Kazım: Ortasaha gelerek top almaya çalışmasının tek sebebi yukarıda yuhladığım adamlardı. Top oynamak yerine Galatasaraylı futbolcularla oynamaya gelmiş Sivassporlu futbolcularla çok iyi boğuştu ve ezilmedi. Kaleyi düşünmeli. Formasına alışmış durumda.
Stancu: Dün bir bugün iki. Oynadıüğı 30 dakikada gole ne kadar yakın olduğunu, adam eksiltmedeki başarısı ve kaleyi düşünmesi kendisi için en büyük artılar.

Sivasspor taraftarı: RTE tezarürahatınızla yalakalık-provakatörlük arası hangi çizgide olduğunuz hiç umrumda değil. Rıza Çalımby Simao'ya gösterdiği gibi sizlere de yakında Türkiye'de oynanan oyunu gösterecek?? sizlerde çok zevk alacaksınız, hazırlanın..

Galatasaray taraftarı: Size o stadı doldurmak yakışır. O satada da dolmak.

Galatasaray
Ufuk Ceylan, Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Lorik Cana, Hakan Balta (Dk.63 Insua), Ayhan Akman (Dk.80 Mustafa Sarp), Barış Özbek, Emmanuel Culio, Emre Çolak (Dk.58 Bogdan Stancu), Yekta Kurtuluş, Kazım

Yedekler
Aykut Erçetin, Insua, Aydın Yılmaz, Mustafa Sarp, Ahmet Kesim, Bogdan Stancu, Anıl Dilaver

Sivasspor
Korcan, Uğur, Navratil, Hayrettin (Dk.46 Mehmet Nas), Ziya, Grosicki, Kadir, Tomas, Erman (Dk.75 Eneramo), Mehmet Yıldız, Pedriel (Dk.46 Kamanan)

Sarı Kartlar
Dk.34 Lorik Cana, Dk.36 Emmanuel Culio (Galatasaray), Dk.14 Rada, Dk.28 Ziya, Dk.73 Navratil (Sivasspor)

Gol
Dk.69 Servet Çetin (Galatasaray)

Hiç yorum yok: