"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

24 Mayıs 2009 Pazar

Ligin Tadı Damağınızda Nasıl bir Tat Bıraktı?


Kendimle çok mücadele ettim bu yazıyı yazıp yazmama konusunda.. Öncelikle şampiyonluk yarışının son haftaya taşınması konusunda ciddi anlamda mutlu olduğumu belirtmek isterim.. Ama Beşiktaş'ın bu sene ancak geçen senenin 3.sünün aldığı puanla şampiyon olacağı gerçeği rekabetin sanıldığı kadar tatmin edici olmadığının da gerçeği.. Geçen senenin 79 puanlı şampiyonu Galatasaray'ın ve lig ikincisi Fenerbahçe'nin 60 puanı bile görememesi göreceli olarak biraz daha iyi ve sakatlıklardan nasibini almamış Beşiktaş ve Sivasspor'u potaya soktu..

Özellikle son 2 haftada Beşiktaş'ın şans golleriyle kazanmasını futbolun adaletinin birazcık ta şans yoluyla sağlanabildiğinin göstergesi.. Mehmet Topal'ın kendi kalesine attığı gole organize bir golle yanıt veren sarı-kırmızılıların yediği ikinci golde topun iki kez Yusuf'un önünde kalması futbol tanrısı denen saçmalığının Beşiktaş'ın yanında olduğunun göstergesi.. 2009 yılında gösterdikleri performansla Sivasspor'dan daha fazla şampiyonluğu hakettikleri bir gerçek.. Ama rekabet ettiklerinin kısıtlı bir kadrosu olan Anadolu takımının olması bu sene için onlar adına en büyük piyangosu..

Bursaspor Antep'ten yediği ikinci golle Avrupa Ligine gitme şansını mucizelere bıraktı.. Çünkü Galatasarayla aralarında ikili averajın eşit olmasına rağmen 3 puan ve 7 gollük bir gol averajı farkı var.. Bu da Galatasarayın şansı..

Kim düşecek dersiniz.. Yenilmelerine karşılık Eskişehir,Gençlerbirliği ve Denizli paçayı yırttı.. Gençler ve Denizli ikili averajdan Konya'ya üstünler.. Antalya ise gelecek hafta alacağı beraberlikle ligde kalıyor.. Yani Konya'nın elinde olmayan bir durum sözkonusu.. Kazanıp Antalya'nın kaybetmesini bekleyecekler..

3 yorum:

Alp dedi ki...

fenerle galatasaray yok ya ilk ikide, ondan keyifsizdir lig. beşiktaş da çok ballı takım zaten, sivasspor üjbej adam daha alsa onlar şampiyondu. ne kadar bal o kadar keyifsiz bir lig. inşallah fenerle gassaray ilk 2'ye oynamaya devam ettikçe çok şukela olacak ligimiz. amin.

sekobarbital dedi ki...

sezon başında siz değil miydizniz bobo yu yuhlayan.. yusuf alındığında, ekrem dağ alındığında "lan bunlar nerden çıktı" diyen.. zapo ve sivok için verilen milyon euro lar için sinan engin e küfreden.. rakipleriniz ciddi anlamda kötü oldğunda siz görec eli olarak iyi gözükebilirsiniz.. durum tamamen bundan ibaret..

Emrah Camasuvi dedi ki...

2 yil onceki sampiyonluk tablosuna bakmanizi oneririm.

Bunlar Besiktasin sampiyonlugunu cekemeyen basinin cikartmis oldugu, sampiyonlugu kucuk gostermeye calisan basinin basarisi


1. Fenerbahçe Istanbul 34 20 10 70 puan
2. Beşiktaş Istanbul (P) 34 18 7 9 61 puan