"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

23 Mayıs 2009 Cumartesi

GS - BJK derbisinde son 8 yıl


yayıncı kuruluşun derbi maçlar için hazırladığı ve 1 hafta boyunca verdiği bu maç özetlerini izleyince tüylerimin diken diken olduğu anlar olduğu gibi hatırlamak istemediğim anlar da oluyor tabi ki..

önce şöyle bi geriye baktığımızda kimler gelmiş kimler geçmiş diyorsunuz.. perez, flerquin, prates, de boer, petre, tamas, fabio pinto yu özet de olsa tekrar izleme fırsatı uldum.. uruguaylı zengin çocuğu flerquin beşiktaş maçlarını boş geçmeyenlerden.. de boer ilhan mansız ın pancu ya boş kaleye al da at dediği asisti kesiyor.. prates kesme firkik atıyor ve direği yalayıp dışarı çıkıyor.. perez deli gibi bindiriyor ibrahim üzülmez in üstüne üstüne..

yukarıda saydığım isimler ya 1 sene kaldılar ya da nerdeyse kovulmaktan beter edilip yollandılar.. ama ben hep geriye dönüp baktığmda bu oyuncuların bile hep iyi taraflarını hatırlarım.. de boer kariyer toplamı kadar adam kaçırmıştı evet, pinto bencil, tamas ortasahadan şut çekecek kadar laubali.. ama ne bileyim o ormayı giyn herkes benim için değerliydi hala da öyle.. onları ghalatasarayın yakın tarihi olarak hatırlayacağım hep..

diğer tarafta düzenbaz ahmed hassan ve yasin sülün yaptırdıklrı uyduruk penaltılarla sinirimi 6 sene sonra bile hoplatmayı başardılar.. ibrahim üzülmezin emre aşık ı çalımlayıp sağ ayağıyla ttığı gol hele hiç aklıma gelmesin.. ronaldo altı pastan boş kaleye topu yuvarlayamadığını bile bile gol olacak mı diye beklemek.. fenerbahce ve galatasaray ın beğenmediklerini beğenen ve onlarla şampiyon olan lucescu nun galatasaray maçlarında sahaya hüzünlü bakışı..

sevinçler, hüzünler, gıcık olduklrımız formaya yakıştıramadıklarımız.. iyi ki bunların hepsi olmuş da bugün hala bu özetleri izlediğimizde değişik duyguları hep beraber tadabiliyoruz..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

google translate bile çözemedi seni yazını. deşifresini yaptırabileceğimiz bir yer var mı ?

ghalatasarayın
olduklrımız

bunlara değinmiyorum bile.

Adsız dedi ki...

abartma canım o kadar.. okuyp ta anlayamacağın 1 kelime yok.. inanılmaz derecede sorunlu bir klavye ile yazdım hepsini..