"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

24 Mayıs 2009 Pazar

Daniel Guiza


Sene başından beri Guiza'yı yerden yere vuranlar -ki buna ben de dahil- bakalım son haftalardan sonraki performansından dolayı kendisini göklere çıkaracaklar mı?
2008/2009
LigTakımMaçİlk 11Süre
Turkcell Süper LigiFenerbahçe312824961050
Türkiye KupasıFenerbahçe86525200
Şampiyonlar LigiFenerbahçe66540210
454035611460

Guiza'nın performansı tablodaki gibi.. Ligde attığı 10 golün 6sını son 9 haftada attı.. Son 9 haftanın 2-3-4yedekten oyuna girdiği de unutulmamalı.. Peki neydi Guiza'yı birden bu kadar gol atmaya iten.. Gerçekten çok mu iyi bir golcü.. Bence kesinlikle yeteneksiz adamın teki.. Beşiktaşa aşıra boş kaleye kaçıracak kadar dengesiz.. Hava toplarında sıfır.. Dribling özelliği, top saklama ve adam geçme özelliklerini ben daha tespit edemedim.. İyi yaptığı bir iş var defansın arkasına iyi sarkıyor..

Ne oldu da bu kadar atmaya başladı dersek.. Bunu tamamen takımın kupa finaline çıkmasından ötürü garantilediği avrupa kupalarına katılma şansından dolayı kafasının rahat olması.. Seyirci baskısının minimalize duruma gelmesi.. Halı saha tadında maçlar.. Atılan gollerin herhangi bir anlam taşımadığı..

Şimdi diyeceksiniz ki.. "Lan adamı rahat bırakın o zaman çerez gibi gol atsın".. Anti-tezim.. Siz zorluk derecesi en yüksek maçlarda farkını ortaya koyabilmesi için vermediniz mi bu kadar parayı.. Fnerbahçe de oynayan bir oyuncunun kafası ne kadar rahat olabilir.. En büyük amacı orta sıralarda yer almak olan bir Mallorca 'daki rahatlığı bulamayacağı zaten kesin değil miydi.. Herşey mükemmel olsa brezilyalı lobisinin bile başlaı başına bir stress kaynağı olduğu açık değil mi?

Avrupa Şampiyonasında attığı goller ise ya gruptan çıkmanın garantilendiği ya da önde olunan maçlarda Villa ve Torres'in diğer maça dinlendirilmesi için alındığı maçlarda attı..

Sonuç.. Bu adam mental yapısı güçlü bir adam değil.. Allah korusun son dakikada bir penaltı falan kullanırken kalpten gitmesin sakın.. Bana kalırsa en büyük meziyeti milli takımında olduğu gibi Fenerbahçe'de de iyi bir yedek olarak kullanılabilmesi olabilir.. Başka da bişey olmaz.. Şampiyonlar liginde attığı gollerin bile işe yaramadığı bi adamdan bahsdiyoruz..

Hiç yorum yok: