"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

14 Mayıs 2009 Perşembe

"Altay’a yazıklar olsun"



Erman Toroglu, hislere tercuman olmus, Gokmen Ozdenak'a da gitsin.. Satirlar Erman Hocanin :

" DÖNELİM Altay’a... Ey Altaylılar siz Diyarbakır’da egsoz gazıyla zehirlenirken, koridorlarda dayak yerken, maç elinizden alınıp Diyarbakır’a verilirken, maçın TRT’den naklen yayınlanma şartları hazırken, yukarıdan gelen ani bir emirle maçın naklen yayınlanması engellenirken yine size sahip çıkan bendim.
Sizin yüzünüzden iki telefon numaramdan da feragat edip, değiştirdim. Ama son maçta yaptığınız olaydan sonra sizin de Diyarbakırspor’un o gün yaptıklarından bir farkınız olmadığını gördüm. Aslında Diyarbakırsporlular daha bir cepheden, daha bir erkekçe hareket ettiler. Ama siz 9 tane futbolcunuzu ligin son haftasında oynadığınız Kayseri Erciyesspor maçında özellikle oynatmayarak şikenin çok bir farklısını yaptınız. Biliyorum, uyanıkça bana 100 tane bahane söyleyebilirsiniz. Ama size bir cümle ile cevap verebilirim.
Yazıklar olsun!
Zamanında size sahip çıkarak son derece yanlış hareket etmişim. Çünkü düşen takımların hesabını mutlak bir gün siz de vereceksiniz. Göreceksiniz, çünkü ilahi adalet mutlak bir gün tecelli eder. Er veya geç... Bakalım Futbol Federasyonu bu tarz masa başı veya masa altı oyunları ile sonuçlanan bu ligde hiç olmazsa gereken soruşturmayı yapabilecek mi? Altay’dan, Van’dan hesap sorabilecek mi? Yoksa, Altay da Van da veya onun gibiler de “Biz zorla bu işi hallederiz”, aynı Tarkan’ın parcası gibi “Yakalarsam tık tık yaparım. Öperim” diyebilecek mi?
NOT: Van’daki maçtan sonra canı yanan Mersin’de olaylar çıktı. Sakarya’da herkes kan ağlamaya başladı. Bu kadar haksızlıktan ve organize işlerden sonra Mersin ve Sakarya’nın haklarını kim koruyacak. Orman Kanunu mu, yoksa Futbol Federasyonu mu... Bakalım göreceğiz.
"

2 yorum:

erdersson dedi ki...

hakem özgüç türkalp.maçı dikkatle izlemek lazımdır!vandan hesap sorulmazsa bütün bu yorumları çöpe atmak lazımdır.ortada bir oyun var.ve 80 öncesi gibi insanlar kullanılıyor.van-eyüp maçı tescillenecekmi?

erdersson dedi ki...

van - eyüp maçı tescillenirse birşey ortaya çıkacak.blog yazıları anlamsızlaşacak.hepside çöpe gidecek.hatta gülerek diyeceklerdirki siz yazmaya devam edin.biz işimizi başka yollarla hallediyoruz!