"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

15 Temmuz 2010 Perşembe

Yenilenmiş Göztepe, Göztepeli Yılmaz ve Ankaragücü Anahtarlığı



Sportif direktörlüğe Ali Gültigen'i getiren Göz-Göz kısa vadede takımı süper lige çıkartmanın ve yatırımları kara dönüştürmenin amacında gibi. Altınbaş Holding ortalama oyuncularla bu işin yürüyemiyeceğini anlamış olacak ki 2.lige Bank Asya tecrübesi olan oyuncuları alarak Bank Asya'ya çıkmanın planlarını yapıyor. Bu caspor örneğinde olduğu gibi olası Süper Lig biletinin alınması durumunda Göztepe'nin en büyük artısı İzmir gibi güzel bir şehre adam çekebilme potansiyelinin olması.
Gelelim transferlere. Geçen sezon ağır defans hattı ve gol yollarında ciddi skınıtıları olan bir takımdan bahsediyoruz. Hal böyle olunca takviyelerde bu yönde oluyor. Kaptan Evren'in Adana Demirspor ile anlaşmak üzere olduğunu da unutmadan belirtelim. Anadolu'dan Futbol bu konuda zaten bir post yazmıştı.


İlk olarak Ankaragücü'nde efsaneleşmiş bir sezonda 7 kez frikik golü atarak zamanında Hagi'yle bu konuda karşılaştırılmış, topa sert, agresif ama 37 yaşına gelmiş Yılmaz Özdem Göztepe'de. Birinci lig yıllarında Ankaragücü'nde oynarken Göztepe ile yapılan bir maç sonrası "Bunlar nasıl insan, ne ana kaldı sövmedikleri ne avrat" diyerek tepkisini dile getiren Yılmaz kader budur ki son olarak verdiği demeçte de şunları belirtmiş ""Tribünde taraftarımızın vereceği coşku ile bizlerde sahada göstereceğimiz performans ile Bank Asya hedefine ulaşacağız." İmza töreninde cebinden sarkan Ankaragücü anahtarlığı ne kadar tepki çekse de sonuçta adamın gönlünde yatanı da yok edemeyiz. İkinci fotoda photoshop cepten sarkan anahtarlığın silindiğini görebilirsiniz.


Diğer transferler ise Konyaspor'un Süper Lig'e çıkışında büyük pay sahibi olan tecrübeli kaleci Haluk Tanrıseven, Birçok Bank Asya ve Super Lig takımlarının transfer listesinde yer alan Bucasporlu savunma oyuncusu İzzet Kaya, Monchengladbach takımının alt yapısında yetişen forvet oyuncusu Burak Uca, transferi Schalke 04 resmi internet sitesinden bile duyurulan ümit milli futbolcu Emin Yalın, bu sene Göztepe'de kiralık oynayan Ahmet Sağlam, Lüleburgazspor ile geçen sene oynadığı 30 maçta 26 gol atan 21 yaşındaki Uğur Kıllı, Fenerbahçe alt yapısından yetişen Turgutlusporda profesyonel olan geçen sezon Siirtspor'da oynayan Rizeli sağ kanat yuncusu Raşit ve bugün açıklanan son transferimiz Konyaspor’un başarılı orta saha oyuncusu Abdulvahit Karacabey.

Şu ana kadar toplan direk ilk 11 de oynayabilecek potansiyele sahip olduğunu düşündüğümüz 13 oyuncu alan Göztepemiz in ihtiyacı olan tek şeyin iyi bir kamp dönemi olduğunu düşünüyoruz. Sportif Direktör Ali Gültigen sezonun 6 ağustos'ta açılacağını Bolu kampı akabinde İzmir'de çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Şimdiden kolay gelsin dyoruz..

Hiç yorum yok: