"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

21 Temmuz 2010 Çarşamba

Maçın özeti.. Arda Turan & Serdar Özkan


Olaya hazırlık maçı gözüyle bakan, kazansa taraftarını sevince boğacak olan ama yine de 4 yeni transferini oynatan, kenarda Hakan Balta varken ters ayaklı Serkan Kurtuluş'u sol bekte oynatan devamlı basit oynamaya çalışan, tatlı sert, tek kale oynamasına rağmen topu kaleye sokamayan bir Galatasaray vardı.

Bana göre maçın özeti SERDAR ÖZKAN ve ARDA TURAN'dı. İsimlerini büyük harflerle yazıyorum çünkü boyları küçük bu adamların bugünkü futbolları büyüktü.

Diğer tarafta utanmasa çelme takmasına rağmen hakeme bile dalacak bir Fenerbahçe, utanmasa oyuncu değiştirmeyecek bir Aykut Kocaman. Selçuk efendi rakibi arkadan çekip, kim ne derse desin gerizekalı bir hareketle hakeme çelme takarak maçın başında maçın içine etti. Zaten maç byunca bir kere gelimtrak geldiler fizik kurallarına aykırı bi gol attılar, sonra da İnter gibi kapandılar. Bu Stoch denen arkadaş 9 milyon euro ise Arda Turan'ın bedelini kendiniz hesaplayın.

Hakem ise ilğini emdi oyuncuların. Alışmış bizimkiler Türk hakemlerini ezmeye, suratına küfretmeye, yersin öle lönk diye kırmızıyı öylece ortada. Ancak o ayağı bilerek adamın ayağına takmadığına sadece kendini kandırırsın.

Skor hiç önemli değil benim açımdan. Galatasaray 90 dakika boyunca doğruları yaptı. Skora değil total futbol ruhuyla oynadı. Kanatlar arı gibi işledi. Özellikle ikinci yarı. Çünkü ilk yarı Ali Turan bu formanın adamı daha doğru bi tabirle sağ bekin adamı olmadığını gösterdi. Belki de bu formanın adamı olmadığını. Batdal fena değildi, Cana sert Musa ise ofansif anlamda zayıftı. Ama takım oyunu anlamında genel olarak iyilerdi.

Fenerbahçe sevinedursun belki de bu anlamsız galibiyet ciddi anlamdaki eksiklerini görmelerini engeleyecek ve büyük bir zaaf ile lige başlayacaklar. Diyeceksiniz takım 10 kişi kaldı diye ama 10 kişi kaldın be kardeş de takımın adı 13.dakikadan itibaren "Tokatspor" mu oldu. Sen Fenerbahçe'sin ve bugün futbol adına yapılabilecek ne kadar çirkinlik varsa sergiledin. 14. dakikada 7 faul yapan, ilk 20 dakikada bu kadar çok sarı kart gören iğrenç bi futbol sergiledin. Siz sevinedurun, biz kazandıklarımıza daha çok sevineceğiz.

10 yorum:

özgün dedi ki...

yazdığınız bu ''çok taraflı'' yazıdan dolayı size ''teşekkür'' ederim.

sekobarbital dedi ki...

bu benim blogum. ne düşünüyorsam onu yazarım. fenerbahçeli oyuncular dakika 32 de aut ve taçlarda yavaş hareket etmeye başladılar. Galatasaraylıyım ama doğruları yazdığımı da biliyorsun. Yanlış olan cümle mi kopyala buraya tartışalım.

ama sakın hakem selçuk un yağına takıldı deme bana
bak ben yanlı olsam hakem %100 penaltıyı vermedi diye yzı içeriğine koyardım.

Adsız dedi ki...

ya bari hazirlik maçında ağlamayın. Önemsiz bir maçtı, bitmiş gitmiş işte. Siz halen takımınızın aslında ne kadar da güzel oynadığını, rakibin de ne kadar çirkef, adi olduğunu anlatadurun.

Adsız dedi ki...

Selamlar,
Güzel bir blog, tebrik ederim. Fb'li arkadaşlarla mantıklı bir tatışmaya girdiğini gördüm ve dayanamadım.Bir küçük öneri ,sakın Fb li arkadaşlarla mantıklı bir tartışmaya girmeye kalkma. Fener en büyüktür,her zaman herkesi yener. Kazanılan her maç öncelikle hakeme karşı kazanılmıştır. Onlar kaybedince hakeme yapılanlar eleştiri,başkaları yapınca ağlamadır. Saygılar.

MY aslan avcısı dedi ki...

"bu benim blogum istediğimi de yazarım" diyorsan; topunu da al git o zaman.

lions dedi ki...

kardeş bende gs lıyım ama fanatiklik gozunu kor etmesin serdar özkan mı iyi oynadı ..adamlar 10 kişi pas yaptı ilk yarı bitene kadar ikinci yarı yorulmasalar 5 e giderdi mac

Adsız dedi ki...

hahahhahahaa, bu yaziya ancak gulunur....

sekobarbital dedi ki...

lions kardeş sen başka maç izledin galiba. aynı anda eurosport ta under19 maçları vardı. gerçi sarı lacivert giyen bi isveçi biliyom ama onlarda çizgili forma giymiyorlar.
fener maç boyunca sedece 3 kez 5 pasın üstünde top yapmış maçı baştan sırf şu atıfın için izledim. serdar özkan golde andre santosu takip etmediği için hatalı evet ama tamamen tanka dönmüş bu adamdan bu denli depar çıkacağını tahmin etmemiştir sanırım ali turan ın da bu kadar savrulacağını.
ntvspor da maçın özetini izledim tekrar. bu postun tek bir satırında mübalağa yok.
bu arada selçuk un hakeme çelme takması konusunda hem fikiriz galiba ki kimsenin sesi çıkmıyor.
aykut maçı kazanmak için köln önündeki hezimetten olsa gerek neredeyse değişiklik yapmayacaktı. rijkaard baktı takmıyor oyuna gençleri alıyor, utandı da gökayı oyuna aldı en sonunda.
aslan avcısı nickli arkadaş gibi nickime yansıyan bi fanatikliğim yok ama selçuk, bilica, cristian, volkan gibi herifleri izlerken fenerli olmadığıma şükrediyorum. bizim yarım akıllı sabri bile bu heriflerden karakterli.

A . A dedi ki...

ne yazık ya.. böyle bir yazı yazabilirsin tabi ki.. bu senin bloğun.. buray yorum da ben yazabilirim o halde sanırım.

fenerbahçe 76 dakika 10 kişi oynadı farkında mısın?

neyse ya değmez 15 yaşında bir çocuğun yazacağı blog da bu kadar olur zaten..

sekobarbital dedi ki...

arkadaşım senin attığın mesajın akıl yaşı kaç allah aşkına. neden çoluk çocukla muhatap oluyorsun o zaman.

post haftanın puan rekorunu kırmış, demek ki birçok kişi tarafından onaylanmış. şu galatasarayı yenme hırsınızı bi kenara bırakın da biz nerde yanlış yapıyoruz diye düşünün. son dakika kaçırılan şampiyonluklar alt yapı felaketiniz, avrupa başarısızlığınız ın sebeplerini maskeleyen hep bu psödösevinçleriniz (yalandan sevinç şimdi sen bilmezsin psödo nun anlamını) sizin bir adım öne geçmenizi engelliyor.

galatasaray ın yönetimsel anlamda başarıları aziz yıldırımdan sıkılmış sizleri o kadar sıkıyor ki, övündüğünüz şeylerin sıradanlaşması anksiyete bozukluğuna neden oluyor.

stat ve ürün satma konusunda neredeyse bi fark kalmamış olmasından bahsediyorum sen belki anlamazsın diye

bu benim yorumum.

bana göre bu fenerbahçe rezil ve çirkef bir futbol oynadı.

galatasaray umut veren bi performans sergiledi. arda ve serdar ayaklarına gelen her topta tehlike yarattılar.