"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

16 Temmuz 2010 Cuma

Galatasaray 5 - 0 VfB Homberg


5-0 biten maçın izlenebirliliğini arttıran en önemli faktör kesinlikle Mehmet Batdal ve Cana idi. Uzun boyuna rağmen Mehmet'in Hakan Şükür benzetmelerine inat İbrahimoviçvari dar alanda çabukluğu ve kolay adam geçmesi, yine gol atması bizleri sevindirdi. Sakatlanıp oyundan çıkması ise benim nazarım mı acaba diy kendime soramadan edemedim. Neyse ki sakatlığı ciddi değil gibi duruyor.

Cana tep top oynama isteği, hazırlık maçı olmasına rağmen topa sert oyunu ve ideal önlibero davranışlarını sergilemesi açısından takımımız adına büyük artı.

Serdar Özkan iki maçtır limitlerini zorluyor ve gerçekteen iyi oynuyor. Bekine yardım ediyor, her iki kanattan ısrarla bindiriyor ve gol arıyor. Kesinlikle hayata yeniden gelmiş gibi oynuyor desek yanılmayız.

Ali Turan mücadeleci yapısına rağmen düşük teknik kapasitesi sebebi ile büyük maçlarda cesaretli olamayacaktır diye düşünyorum. Sabri'nin defansif bir alternatifi konumundan öteye geçeceğini sanmıyorum.

A2 kökenli tüm oyuncularımızın özverili çalışmalarını takdir ediyor, uğur ve Kleve maçında da belirttiğim gibi Emirhan ve Emre Çolak dışında rotasyona girebilenlerin olacağını tahmin etmiyorum. Ama 1-2 sene sonra neden olmasın. Cafercan ve Mülayimleşmesinler yeter.

Serkan Kurtuluş'un bu takımda yeri olduğunu düşünmüyorum kesinlikle. Ters kanatta oynaması onun adına mazeret değil. Hız desen yok, güç desen yok, yaratıcılık ya da en azından ucundan defansif mentalite desen yok. Gönderilir.

Galatasaray (İlk Yarı)
Aykut Erçetin, Ali Turan, Gökhan Zan, Servet Çetin, Fatih Serkan Kurtuluş, Lorik Cana, Cumhur Yılmaztürk (Dk.31 Musa Çağıran), Serdar Özkan, Caner Öztel, Arda Turan, Mehmet Batdal (Dk.43 Anıl Dilaver)

Galatasaray (İkinci Yarı)
Aykut Erçetin, Sabri Sarıoğlu, Çetin Güngör, Hakan Kadir Balta, Musa Çağıran (Dk.63 Emre Çolak), Barış Özbek, Mustafa Sarp, Ayhan Akman, Ahmet Kesim, Aydın Yılmaz, Anıl Dilaver

Goller
Dk.8 Mehmet Batdal, Dk.12 Serdar Özkan, Dk.40 Arda Turan, Dk.55 Mustafa Sarp, Dk.59 Ahmet Kesim (Galatasaray)

1 yorum:

ugur dedi ki...

bence de batdal stil olarak ibrahimovice daha çok benziyor. hatta 2-3 sene öncesine kadar stoper oynayan bir oyuncu için yaptıkları gayet hoş.

ali turan bence stoper alternatifi olarak düşünülmemeli, kayseride evet ama Galatasaray'da stoper oynayamaz. kafası yukarda top sürmüyor. ancak sabrinin arkasında uğurdansa ali turan daha güvenilir açıkçası.

serdar ise, beşiktaşta kendisine verilen şansları değerlendiremediği için kaybettiği özgüvenini neskeens ile bulmuş gibi. yeteneklerini sergileyebilecek bir serdar heyecanlandırır beni.

mustafa sarp'a da değinmek gerek bence. geldiği günden iyi değil. o kadar gözü kara ve basit oynamıyor artık.