"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

18 Temmuz 2010 Pazar

Mutlu muyum Mutluyum.


Galatasatay resmi sitesinden duyurulmamasına rağmen Aslan Kewell'ın imza attığını ajnaslar son dakika haberi olarak geçtiler. Bu konuda konuşulması gereken çok şey var aslında insanın dili varmıyor. Her iki tarafın da birbirine karşı yapmış olduğu yanlışlar söz konusu.

1- Sözleşemesinin bitmesine 5 ay kalan sakt Kewell yerine elindeki tek forvet Nonda'nın gönderilmesi belki de taraftarın Kewell sevgisinin dayatmasıydı. Bu konuda hem taraftara hem de Harry'e yapılmış büyük bir jest söz konusu. Bu aşamada ne olursa olsun Kewell'ın sözleşmesinin belki aynı şartlarda uzatılmasını bekliyorduk. Çünkü ilk yarı atmış olduğu toplam 12 gol ile birçok premier lig temsilcisinin listesine girmişti.

2- Sakatlığın uzaması ile bu sefer yönetim kendince haklı olarak eski performansını sergileyemeyeceğini düşünerek yıllık 2 milyon euro kazanan oyuncusuna ağına düşmüşvari bir sözleşme önerdi. Kewell belki takımda tutulmuş olması jestine bir jest ile karşılık vererek bu sözleşmeyi imzalayabilirdi. İşte bu Kewell Dünya Kupasında "siz görürürsünüz" bab'ında bir performans sergileyecek bu sefer kozları eline alacaktı. Ama olmadı ilk maçında 20.dk da kırmızı kartı gördü ve elenen Avustruralya ile kupaya veda etti. Evdeki hesap Kewell adına çarşıya uymadı.

3- Galatasaray bu sefer daha da düşük olduğunu tahmin ettiğimiz bir teklif yaptı. 500 bin euro artı maç başı 20 bin euro. Henüz 32 yaşında olan ve aslında kariyeri dip yapmamış bir oyuncu için oldukça düşük olan bu teklifin nasıl kabul ettrildiğine dair hiç bir fikrim yok. Belki imza parası verişmiş olabilir.

4- Sonuç olarak mutlu muyum mutluyum. Öyle ya da böyle bir bayrak isim takımda kaldı ve yapacak daha çok işi var. Fizik olarak 20 dakika da olsa değerlendirebildiğim kadarı ile Kewell fizik olarak hiç de kötü durumda değil. Kilo almamış. Onun tecrübesinde bir isim çabuk form tutacaktır. Sol ya da sağ tarafta yine ismi ilk yazılan olacaktır.

Lorik Cana rağmen 19 numaralı formayı sahibine teslim edecek kadar da olgundur. Bu konuda da sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Gerçi numaralar pek umrunda olmayan Kewell yeni transfere bir jest yapabilir.

1 yorum:

seralple dedi ki...

aman abi "mutlu" gibi olma da :)