"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Mehmet Batdal


Dün sancılı bir şekilde GSTV üyeliği alışımın bir numaralı sebebi medayatik olmayan bana kalırsa sezonun en iyi transferlerinden olan Çağlar ve Mehmat Batdal'ı izlemekti. Biraz önce de GSTV'de televizyonda Mehmet Batdal ile Musa Çağıran'ın röportajı vardı. Geçen sezon Bank Asya'da yılın en iyi 11'i ne girmelerinin yanında Musa'nın en iyi genç yetenek seçildiğini hatırlatalım.

Mehmet'in düzgün Türkçesi, mütevazi, Baros ve Hakan Şükür'ü öven cümleleri, burada olmanın değerini bilicem anlayışı ve bunu dillendirirken çok çaılşması gerektiğini belirtmesi kendisini sevmem adına birer artıydı.

Belki kendisi için geç bir transferdi bu, fakat Bucaspor'ın 5 milyon eurolardan bahsettiğini hatırlarsak aslında gelememe sebebinin tamamen duygusal olduğunu anlarız. Seri bir Baros ile duvar olmasını bilen, adam geçebilen ve gol atabilen 2 metreye yakın bir futbolcu için Rijkaard'ın ona şans vermesini dilemekten başka elden başka birşey gelmiyor.

Musa'ya nazaran alternartiften öte olacağını düşünüyorum Mehmet Batdal'ın ve tüm kulvarlarda en az 10 gol atacağını.

Hiç yorum yok: