"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

11 Nisan 2009 Cumartesi

oxford cinayetleri

filozof ve matematikçi guillermo martinez in aynı isimli romanından uyarlama, birazcık da vinci tadında fakat çok daha fazla kafa karıştırıcı ve klasik son saniyede çözümlenen amerikan filmi.. canımız kardeşimiz frodo elijah wood "martin" rolünde zeki bir asistanı canlandırmaktadır.. artur seldom rolünde ise jonh hurt özellikle ses tonu ve konuşmaları ile resmen sizi hipnotize ediyor..

martin in oxford a kayıt yaptırdıktan sonra artur seldom a yakınlaşmak ister ve kendisini bir seri cinayetin ortasında bulur..

filmin ilginç yanlarından biri ise filmde rol alan herkesin şüpheli durumunda olması ve öldürülenlerin hepsinin zaten kısa süre içinde ölecek olması..

martin zekasıyla aslında bütün bu cinayetleri tetiklediğin in farkında değildir ve hırsı güzeller güzeli hemşire sevgilisinin arkasına bakmadan onu terkedecek olmasına sebep olacaktır..

film yavaş ilerlese de yarattığı gizem sebebiyle sonuna kadar izlenesi sahnelere sahip.. film adına komik olan bişeyden bahsetmeden geçmek istemiyorum.. yıl 93.. ve kolum kadar cep telefonları kullanılıyor.. :)

Directed by Álex de la Iglesia
Produced by Kevin Loader
Gerardo Herrero
Written by Jorge Guerricaechevarria (screenplay)
Álex de la Iglesia (screenplay)
Guillermo Martínez (novel)
Starring Elijah Wood
John Hurt
Leonor Watling
Distributed by Odeon Sky Filmworks, Tornasol Films
Country Flag of the United KingdomUK Spain
Language English
Budget $14.1 million

imdb puanı: 6.2 (ama bence mal amerikalılar filmi anlamamış olmalı.. bence 7.7 civarı olmalıydı)

Hiç yorum yok: