"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

12 Nisan 2009 Pazar

gelecek sezonun temelleri

gelecek senenin çok zor geçeceğini şimdiden 4 büyüklere duyurmak isterim.. son yıllarda o kadar zorlu deplasmanlar türedi ki, kendi sahalarında ki bu başarılarını dış saha maçlarına yaysalar şampiyonluğa oynayan en az 6 takım olabilecek..


geçen seneki yıldızı olmayan ama takım oyununa körü körüne bağlı ekibine bülent uygun, bilica-kamanan-thum gibi ligimiz açısından kariyerli olabilecek isimleri ekleyerek şampiyonluğun en kuvvetli adayı bir takım yarattı, görüyoruz.. bu takımın bozulmayacağını düşünür ve 1-2 takviye ile gelecek sene de aynı seviyede mücadele edeceğini düşünüyorum..


kayserispor transferde her zaman akıllı davranmış ama bu sene gökhan ünal gibi karşı sahada ağırlığı olan bir forvetin eksikliğini kapatamaış olması ile ligin en az gol atan takımlarından biri haline gelmiştir.. puroviç ve tevfik köse saktlıklarından dolayı neler yapabileceklerini gösteremediler.. aghahowa ve cangele ise dolaşan forvetler olduğu için 18 içinde takım hiç bir zaman baskı kuramadı.. aslında bu 4 isim de 2.forvet pozisyonu için inanılmaz bir servet değerinde.. yeni stadıyla daha da iddialı hale gelmek isteyen kayseri yönetimi 4 yıldır en zor deplasman olduğu şehrini mutlu etmek adına şimdiden 2 büyük transfere imza attı.. taner gülleri ve yunan milli takımı oyuncularından patsasoglunun gelecek sene için kayserispor ile anlaşmaya vardığı bugün haber ajanslarında geçildi.. taner-cangele, taner-aghahowa, taner-puroviç ikililerinin performansını şimdiden merak etmiyor değilim.. topuz-turgay-eren-aydın gibi üst düzey oynamaya çalışan oyuncuların adına kayseri yönetiminin üst düzey olma çabasını şimdiden tebrik ediyorum..

gelecek sezonun ilk 5 inde olmak için çabalayacağını düşündüğüm bir diğer takım gaziantepspor.. eğer tabata ve murat ceylan ı kaybetmez, hakan bayraktar ve mehmet yozgatlı gibi devamlı ilk 11 oynattıkları futbol heyecanını kaybetmiş adamların yerine tabata ayarında transfer yaparlarsa çok can yakacağız deyişlerini şimdiden duymuş oluruz..

bursaspor ise benim ilk 3 için en büyük favorim.. volkan şen ve sercan ın daha 20 sinde bile olmadığını düşünürsek ve bu seneki performanslarını ortaya koyarsak seneye üstüne ne kadar koymuş olarak başlayacaklarını da görmek güç olmaz.. sadece ihtiyaçları direk ilk 11 de oynayacak kamanan ve bilica tarzı adamlar.. ömer erdoğan ve ali tandoğan gibi amacı sadece para kazanmak olan adamlarla yollar bir an önce ayrılmalı..

gelecek seneki puan tablosunu şimdiden veriyorum.. gelecek sene ne kadarını tutturduğumu şimdiden merak ediyorum.. ama söyleyebileceğim tek şey 1.ile 7. arasında maximum 5-6 puanlık bir fark olacağı..

1- beşiktaş
2-galatasaray
3-kayseri
4-fenerbahçe
5-sivas
6-bursa
7-gaziantepspor

Hiç yorum yok: