"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

15 Nisan 2009 Çarşamba

murat erdoğan & sezer badur

anlam veremediğim bir şekilde kariyerinde bana göre oynadığı hiçbir takımın yıldızı olamamış ve birçoğunda barınamamışp bir oyuncudur murat erdoğan.. çoğu solak gibi sağ ayağını sadece yürümek içn kullanır ve hep benci zihniyetiyle sağa sola bağırır bir haldedir.. ankaragücünü küme düşme potasına getiren ekibin kaptanı iken kendini nasıl şampiyonluğa oynayan sivassporun bankosu olmuşltur bilen varsa anlatsın lütfen.. ne kişiliğini, ne oyununu ne abiliğini beğenirim murat erdoğan ın.. aklımda kalan tek olayı trabzonsporu 4-0 yendiğimizde galatasaray adına sıfıra yakın bi yerden güzel bi gol atmıştı okadar.. 2002 yılından itibaren her yıl takım değiştirmiştir..
diğer yanda yedek bıraktığı oyuncu 84 doğumlu ve hergün üzerine bir daha koyan sezer badur.. genç, dinamik, iyi basan, iyi pas yapan ve iyi şut çekebilen bir oyuncu.. fenrbahçeye attığı gol ve bu hafta antalyaya attığı goller kalitesinin en güzel resmidir bence.. ve galatasaray maçlarında dur durak bilmeden mücadele etmesi.. almanya doğumlu sezer almanyadan sonra 2 sene vestel 1 sene karşıyaka da oynadıktan sonra geldi sivasspora.. hoca olsam ibrahim dağaşanla beraber ortasahaya gözüm kapalı koyacağım bir oyuncu olurdu..

işte bir tarafta evliya çelebi murat erdoğan bir tarafta böyle bi adam yüzünden yedek kalmasından dolayı istaikrarı bozulur dediğim ama sonradan girdiği maçlarda bile deli dana gibi oynayan sezer badur.. siz hangisini seçerdiniz..

1 yorum:

Redman dedi ki...

Murat Erdogan'i hic begenmemekle beraber, takimda direk kestigi oyuncunun Sezer Badur oldugunu dusunmuyorum.

Murat, Sivas orta 4'lu ya da 5'lisinin solunda oynuyor ikinci yarinin basindan beri. Sezer ise bu ortasahanin gobeginde forma giyiyordu direk oynadigi zamanlar. Bulent Uygun'un o pozisyonda solak bir oyuncu kullanma tercihi Ibrahim Dagasan'i ortasahanin ortasina itti ve bu bolgede Ibrahim ile Sezer arasinda bir secim yapmaya zorluyor bu yuzden.

Dedigim gibi, ben de cok anlyamasam da bu takimi Bulent Uygun'dan daha iyi taniyan olmadigi icin "Elbet bir bildigi vardir" diyerek geciyorum her hafta.