"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

24 Nisan 2009 Cuma

Fanatik annem


Gurbette yasayan bir Göztepeli olarak, maclari mecburen klavye basindan, takip etmeye calisiyoruz. Nitekim dün Göztepe, cok cok onemli bir maca cikti. Izmirspor'u yendigi takdirde, 2.lige cikmayi FB'nin, hatta Sivas'in super ligde sampiyon olma ihtimalinden daha cok bir oranla garantiliyordu. Babam ve annem, hatta 80 yasindaki göz ameliyatindan cikmis, yillarini Göztepe mahallesine vermis babaannem bile maca gitmek icin can atiyordu. Babaannem icin babamdan izin cikmadi ama babam ve annem kolkola mactalardi.
Annemin mactan sonraki mutlulugu, yaptigimiz MSN muhabbetinden bile anlasiliyordu, mac icin uzun kuyruklarda beklemisler, mesale sovunu izlemisler, isyan marsina katilmislar, bayramlardan bayram yasamislar. Bol bol fotograf cekmesine ragmen, bilgisayarindaki usb baglantisindaki bozukluk nedeniyle fotolari yollayamadigina su an kahrolmakta :).
Izmir böyle bir günü yasamayi cok özlemisti.
Fanatiklik kokan bir yazi olsa da, ne yapalim "Alayina isyan Inadina Göztepe!!"
*foto:tam35goztepe.net'ten..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

evde herkes fanatik olursa bende elbet fanatik olurum bana futbolu sevdiren çocuklarıma teşekkür ederim

firat selcuk dedi ki...

üçyol'da gece 11'de eylem mi yapılıyor diye ayaklanıp camdan sesleri dinlemiştim ki yükselme grubu maçlarının perşembe olduğu geldi aklıma.. hemen bir skor sitesine gözümü çevirip izmirspor maçı olduğunu görünce çıkan gürültüye sevince anlam verebildim..

seneye göztepe 2'ye, buca 1'e çıkıyor.. karşıyaka veya altay'dan biri de aksilik olmazsa süper lig'de olacak.. izmir futbolu ayağa kalkmış ve bir şeylerin farkına varılmış gibi duruyor..