"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

1 Aralık 2009 Salı

Neden?


Oyunu iki yönlü oynayabilen oyuncuların azlığı olanların da kapasitelerinin azlığı. Galatasaray'da yolunda gitmeyen durum tek cümleyle bu şekilde açıklanabilir. Bir türlü hücuma çıkarken uygun üçgenlerin kurulamaması, yaratıcılıktan yoksunlukluk ve tek ayaklılık sonuçların sebepleri.

Mesela,
** Çok övdüğümüz Keita ne yazık ki defansif anlamda çabalasa da kademeye giriş konusunda çok zayıf. Sabriyle aynı adama bastıkları için neredeyse çarpışacaklar. Oysa kademeli olarak adamı karşılasalar biri geçilse bile öteki müdahale ettiğinde geçilen bile geri dönüp yetişebilir. Aynı Keita iki yönlü adam eksiltme özellikleri olmasına karşın pas ayağı daima sağ. Buna dikkat edin. Sola attığı çalımlarda genelde sağ ayağı ile pas veriyor ve eylemsizlik prensibi gereği sola giderken sola yatıp pas sağa pas verdiğinden dengesiz bi durum söz konusu oluyor ve çoğunlukla kaptırıyor. Kewell gibi içeri girip gol atma güdüsü olmadığından tam aksi istikamete yani çizgiye inip orta yapmayı tercih ediyor. İşin doğrusu bunu iyi yapıyor o ayrı.

** Kewell ise 1/2 Hagi. Çünkü sağ ayağını sadece baston niyetine kullanıyor.

**Arda defansta, Topal, Sarp ve Ayhan kimi maçta ofansif kimi maçta defansiz anlamda zayıf.

** Ve Arda dışındakiler ne yazık ki yaratıcıktan çok ama çok yoksun buna Elano da dahil.

Bu yüzden açıkları kapatma konusunda ve özellikle dikine oynama ve verdiği pas sonrası boşa çıkma konusunda takımdaki en ideal önlibero Linderoth'un takıma dönmesini bekliyorum. Belki bişeyler düzelir diye umut ediyorum. Elimizdeki malzemeyi kullanarak bişeyler ummaktan başka yapılacak birşey de yok sanırım.

2 yorum:

Alper dedi ki...

elanonun yaratıcılığı konusunda biraz haksızlık olmuş sanki.
kollektif bir oyundan bahsediyorsak elanonun potansiyelini ortaya çıkamayışının nedeni çevresindeki arkadaşlarının durarak oynamasıdır, hatta durmasıdır.

sekobarbital dedi ki...

HAKLISIN AMA SENCE ELANO NE KADAR HAREKETLİ..