"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

13 Aralık 2009 Pazar

Aile Bağları


Futbolda ayakta kalmanın bence 1 numaralı kuralı.. Kim ne derse desin.. Ligimize damga vuran oyunculara şöyle bi bakmak bile bu sonucu çıkarmamız açısından yeterli.. Bazen düştüğünüzde ayaktan kalkmanızı eşiniz ve çocuklarınız sağlayabilir..


1- Hagi : Kendisini İstanbul gecelerinde gören olmamış her daim eşi ve çocuklarına bağlılığını belirtmiştir.

2- Alex : Her maça eşi ve çocuğu gelir, mutlu bir yuvası vardır.

3- Kewell : Güzel bir eşi ve 3 çocuğu vardır. Fırsat buldukça maçlara gelirler. İngilterede yaşıyorlar. Bu yüzden Harry aile hasreti çektiği için Galatasaray'dan ayrılabilir.

4- Ümit Karan: İnişli çıkışlı kariyeri boyunca en iyi performansı evlendikten sonra gösterdi. Yıkılmadı, hep ayakta kaldı.

5- Deivid : Onca eleştiri, onca sakatlığa rağmen Deivid varsa bunda ailesinin payı büyük.


Dünya futbolundan Raul, Beckham, Gerrard, Zlatan örnek verilebilir.


Listenin kötü çocuklarına bakalım:

1- Berkant ve Serhat Akın : Ümitmilli takımın yıldızları iken biri cimboma diğeri fenere geldi,ama İstanbul gecelerine yenildiler. Berkant son takımından uyuşturucu yüzünden ayrıldı, Serhat'ın ise Konya'dan nereye gittiğini gerçekten bilmiyorum.

2- Önder Turacı, Kazım Kazım, Andre Dos Santos: Olanları hepimiz biliyoruz, fazla da bişey yazmaya gerek yok.

3- Ronaldinho: Son 10 yılın en iyi oyuncusu seçilen Ronaldinho'nun bir sonraki durağı Budyonkor olursa şaşıranınız olacak mı?

4- Kluivert : Nonda 33 yaşında aslında çok ta kötü olmayan bir performans sergilerken Kluivert'ın futbolu baş aşağı bir düşüşten sonra bırakması sizce biraz garip değil mi?



3 yorum:

benden bu kadar dedi ki...

doğrudur da toplamda 9 futbolcu üstünden genelleme yapmak olmamış pek. sonuçta eşi olup başarısız olan veya eşi olmayıp başarılı olan yığınla futbolcu da gösterilebilir.

ha örnek olacaksa cristiano ronaldo derim ben. sonra roberto carlos hiç de düzgün bir aile yaşantısına sahip olmayan bir adamdı. veya aliesi olup başarısız olan bir van der vaart vardır elimizde. bunun gibi bişeyler.

sekobarbital dedi ki...

ronaldo nun 5 sene sonraki halini beklemeyi tavsiye ediyorum ben sana.. zibidi olup ta başarılı olanlar tabi ki var tabi ki maradona mesela.. ama gerçekten istisna olduğu için belki de efsane oldu.. bu listeyi uzatmak çok mümkün .. van der vaart bence hiç de başarısız değil.. adama ne şans verdin de ne bekliyosun..
carlos tahep mutluluğu aramış 5-6 evlilik yapmış bi adamdır.. adriano ve rpbinho gibi zibidi sınıfından değil bence.. bak robinho bile evlendi aslında..

genelleme yapmak bence doğru ama istisnası bol bi kategori işin kısacası..

benden bu kadar dedi ki...

yani. ama sen yine de ailesi olan oyuncu iyi iş çıkarır kıvamına getirme olayı bence. ne şans verdin ki olayı farklı olay. higuan'e de şans verildi vaart'a da. oynayamayan gönderildi. yoksa real madrid vaart'ı yalandan almış değil. zaten vaart'ın eşi de eş gibi değil ki abi, my friends' hot mom mübarek :D