"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

29 Aralık 2009 Salı

Bir Efsane de Benden Kabba Samura


Kabba Samura. Flying Dutchman CM efsanelrinden bahsediyordu. Düşük bütçeli iki takım seçenler için (Fulham, Villareal, Bordeaux gibi çok ta düşük değil) Danimarkalı Borgvart ile İsveçe göç etmiş Sierra Leone lu Samura takımlarının süper starları olup her zaman Real Madrid ayarında takımlara transfer olmuşlardı.

Ben de kendi efsanelerimi merak ettim ve tipleri nasıl, kariyerleri ne olmuş falan filan. Mustafa Denizli'nin bi ara ciddi ciddi CM'den oyuncu aradığına inandığım için daha bi sevmiş benimsemiştim oyunu.

Neyse bizim Samura da gençlik günlerinde CM cilerin dikkati çekecek performanslara imza atmış. Mighty Blackpool da 20 maçta 12, IFK Olme'de 32 maçta 34, Göteborg B de ise 41 maçta 56 gol. Sonra 7 gol Göteborg'ta. Ama biraz dolanmış Göteborg günlerinden sonra. Girit'e gitmiş, Danimarka'ya ve en son Finlandiya'ya. Takımların adını duymuşluğum var ama yazmaya gerek yok bence.

Yani kariyeri olmayan bi adam olmuş. Gittiği her takımda 3-5 gol atmış. Tipi Amokachi'ye benziyor ama kariyeri ne yazık ki değil.

Hiç yorum yok: