"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

2 Ağustos 2010 Pazartesi

Atom Çekirdeği ve Fenerbahçe Çekirdek Kadrosu


Bir yanda 3 senedir kupa kazanamamış Fenerbahçe gerçeği dururken hala takım iskeletine sadık kalmak gerçekten ilginç. Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Selçuk Şahin, Alex, Colin Kazım, Deivid, Semih son şampiyonlukta söz sahibi iken, şampiyonsuz geçen senelerin de söz sahibi konumundalar. Tam 8 oyuncu saydık ve bu oyunculardan kurulu bir 11 ile sezona başlama ihtimali de az değil Fenerbahçe'nin.

Peki bu süreçte bu oyuncular oyunlarına ne kattı, ne kadar kendilerini geliştirebildiler. Rekabete ne kadar hazırlar.

Volkan: Kendisini bir ara yedek kulübesine yollayan Serdar Kulbilge "Yaşım geçiyor, kontratıma %100 zam istiyorum" demeseydi belki de hala kulübede olacaktı. Serdar'dam sonra kendisini zorlayan bir isim olmadı ne yazık ki. 2008 yılında Koller'e kafa atabilen Volkan yarın bunu kesinlikle yapmaz diyemezsiniz, ya da Kuranyi'nin topunu ıskalamayacağını. Yerinde sayıyor diyebiliriz. Kaleci yetiştiremeyen Avrupa futboluna sunulamaması talepsizliğindendir.

Gökhan Gönül: Türkiye'nin en sağ beki. Hatta sağ ofansif beki. Kuşkusuz. Yine dönelim 2008 Mayıs'ına. sakatlanıp ta ülkeye dönmeden önceki formuna ne kadar yaklaşabildi. Bekir ile mi rekabet edecek. Serkan Balcı takımda kalsaydı biraz daha hızlanamaz mıydı?

Semih Şentürk: Gol kralı ve şampiyon takımın 2.kaptanı sıfatı ile devraldığı milli takım formasının hakkını sonuna kadar verdi. Ama sonrası..

Selçuk Şahin: 2003 Konfederasyon Kupasında Tuncay ve Okan Yılmaz'dan sonra sayacağımız ilk isim Şüphesiz Selçuk idi. Riskten uzak sade futbolu kendisini Fenerbahçeli yaptı yapmasına ama 7 senede Galatasaray maçlarında iğne deliğinden topu geçirebilmesi dışında ne özellik edinebildi.

Alex, Deivid, Lugano, Colin Kazım isimleri ise paramı alırım işimi yaparım derdinde oynuyorlar artık. Lugano gerçi daha sahneye çıkmadı ama yüzlerine bakıldığında kontratları için oynadıkları apaçık ortada. Alex arada sitesinden taraftarını heyecanlandıran zekice demeçler verse de şu anki oyunda takımını yavaşlattığı, iyi bir önlibero karşısında çaresiz kalacağı gerçekleri benim adıma öne çıkanlar.

Revizyon, revizyon, revizyon.. Aynı forma ile oynamaktan sıkılmadınız yıllarca (ki bu bence takdir edilesi bir davranış) be adam aynı oyuncularla neden devam ediyorsunuz. Gerçi yeni gelenlerle Colin ve Deivid e yol göründü ama asıl çete başı bunlar değil zaten. Pahalı alacağınız oyuncular bu oyuncuların yanına değil kanımca bu oyuncuların yerine olmalı.

Ulen atomun bile çekirdeğini parçaladılar, fenerinki hala duruyor.

3 yorum:

özgün dedi ki...

fenerbahçe'nin ligde kazandığı o son 100.yıl şampiyonluğunda colin kazım yoktu. kazım, 2007 yazında transfer oldu. o geldiğinden beri sadece süper kupayı 2 kez kazandı fenerbahçe o kadar. yaptığınız tespitler de oldukça doğru. güzel bir yazı olmuş.

özgün dedi ki...

gökhan gönül'ü unutmuşum. o da yoktu son şampiyonlukta. colin kazım ile aynı yazda transfer edildiler.

Adsız dedi ki...

daha kötü ya.. iyi denilen bu adamlar la bile bu iş olmamaış..