"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

29 Temmuz 2010 Perşembe

avantajlı skor


- costanzo, sutter, degen YB adına çok güzel şeyler yaptı. Fakat bence suni çime çok alışık olmalarından kaynaklanyor bu seyir zevki yüksek pasları. İstanbulda bambaşka bir maç izleyebiliriz.

- fenerbahçe adına santos, stoch ve volkan iyiydi sadece. diğerleri vasatı aşamadı. volkanın iyi olması kalesine gelen 38 şuttan dolayı konsantrasyonunun yüksek olmasıydı. santos ise stoch'un savunma yapmak istememesi yüzünden ve bence bir taktik olarak hücumda da ortaya kaymasından dolayı sol kulvarda tek başınaydı, iyi mücadele etti, bu adamın soğukkanlı ve bileklerine hakim oluşuna hayranım. stoch da, topun yönünü değiştirmeyi çok iyi yaptı, alexin yükünü azalttı ama alex o hafif yükün bile altından kalkamadı. young boys fenerbahçeyi iyi analiz etmiş demek ki. golü ise muhteşemdi bücürün.

- ev arkadaşımın maçı izlerken Türkiye San Marino'ya 7 atmıştı ama Fenerbahçe şu an o günkü San Marinolu futbolculardan daha kötü hissediyordur demesine epey güldüm.

- gökhan ünal..? semihe ayıp..

- bekir? yaşlı teyzeler gibi beli dönmüyo (ilk gol)

- rıdvan kazımın kırmızı görmesinden sonra; "bu kazım..." diye başladı ama getirmedi. zannediyorum ki "let's kick kazım out of football" gibi bir şeye bağlayacaktı, haklıydı.

- ilk yarının ortalarında bu eşleşmenin 3 sene önceki GS-FC Sion eşleşmesine benzeyeceğini tahmin ettim. (isviçrede 3-2 yenilen GS, İstanbulda 5 atmıştı.)

- gazetelerin hemen hepsinin, 2 yıl önceki şampiyonlar ligi çeyrek finalistinin 3. tur ön eleme maçındaki rakibiyle böyle bir oyundan sonra 2-2 berabere kalmasını "tur
için avantaj" olarak değerlendirmesini anlayamıyorum. bu zihniyettir bizi avrupada ileri gitmekten alıkoyan. Sanki Arsenaldi rakip...

Hiç yorum yok: