"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

30 Ağustos 2010 Pazartesi

Kasvetli Pazar, Ağustos Kışı

Pazar gunleri..Cocuklugumuzdan kalan bir duygu mudur bilmem, pazar gunleri, insan nedense bir bezgin, mutsuz, heyecansiz..Belki de bilincaltimizda, pazar gunleri, zorla sokuldugumuz banyolar, ya da annenin surekli camasir yikamasi, ya da mecburen seyredilen bir bizimkiler dizisi, sabahci olmanin verdigi, uyaninca kendimizi okulda bulacagiz hissi, buna neden olan..Bir de ustune, hava da kapaliysa, o cocuk bunyenin depresif hale burunmemesi kacinilmaz oluyordu..

O gun, bugun, iste pazar gunleri, genlerimize islemis bir bicimde, insana bezginligini sunmakta..Hele bir de Zurih in agustosunun bir kis mevsimi oldugunu ve de gunese hasret kaldigimi da gozonune alirsak, Goztepe nin , sezonun acilis macinda alacagi galibiyet , bu agustos kisinda, acan bir gunes olabilecekti..

Maci, Corum TV nin internet sitesinden izledim, surekli hucumu dusunen, sutlari direklerde patlayan Goztepemiz, kalesinde devlesen bir Corumspor kalecisi , bize o gunesi actirmadi..Ustune bir de tek gol yenince, agustosun son pazar gunu, havada kar da gormus olduk..Ama havanin kokusuna da bakilirsa, Goztepe icin hava durumu, ilerideki haftalarda, Izmir yaziyla kavusacak..

Goztepe icin hava dun karli da olsa, gunesli gunler cok yakindir...

Hiç yorum yok: