"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

31 Ağustos 2010 Salı

İlk 11 imiz fena olmadı be.


Transferler resmiyet kazanınca bir 11 de biz yapalım üzerinde biraz düşünelim dedik.

Kale'ye şayet transfer yapılmazsa sanırım her hata yapanın gelecek hafta yedek kalacağı bir Ufuk - Aykut rotasyonu göreceğiz. Bana kalırsa herhangi birinde sabırla ısrar edilirse ki ,bu Ufuk olursa daha mantıklı olur, kazanılan özgüvenle bireysel hata olasılığı minimale indirilecektir.

Sağ bek ve sol beklerde iki pır pır oyuncu Sabri ve İnsua defansiz anlamda yardımdan yoksun Galatasaray kanat oyuncuların arkasını en azından boş bırakmayacaklardır diye düşünüyorum. Ali Turan kesinlikle bu formanın adamı değil, olsaydı 30'unda değil 20'sinde İstanbula gelirdi.

Sağ bekten devşirme Neill ve sol bekten devşirme Hakan Balta sanırım defansın göbeğini oluşturacak. Hakan Balta'dan Pique yaratma sevdası umarım başımıza çok iş açmaz. Çünkü inanılmaz bir özgüven bunalımı içerisinde kendisi. Neill için diyecek hiç bir şeyim yok, onun gibi bir oyuncumuz olduğu için çok mutluyum.

Ön liberoda yeteneklerini sorgulamayı bırakmamız gereken bir Cana, CM değimi ile MC de Elano ve AMC de ise Misimoviç sanırım kalburüstü bi ortasaha üçlüsü oluşturuyor. 4-3-3 te ısrar edileceğini düşünürsek Elano biraz daha defansif formasyonda oyanayacak. Ayhan-Sarp-Barış üçlüsünü ise çöpe atacağım poşete yazık diyorum başka birşey demiyorum. Ama Sarp ve Ayhan rotasyonda birçok kez şans bulur, ama Barış bugünden itibaren kaçacak delik arasın.

Şimdiden yabancı sayısını 5 yaptık. Baros'un yeri garanti olduğuna göre kanatlarda Arda ve Serdar Özkan'a kalıyor. Elano'nun zaman zaman kesik yiyeceğini düşünürsek sanırım Kewell da birçok maçta ilk 11 oynayacak. Kewell'ın da çokcana sakatlanacağını düşünürsek Pino da az şans bulmayacaktır.

Forvet Baros. Alternatif 1 Kewell, 2 Batdal. Baros'un da çok defa kırmızı kart cezalısı olacağını varsayarsak Kewell bu tarafta da bolca şans bulur o sakatlanır Batdal da azbuz oynamaz.

Futbol böyle işte geçen hafta küfrettiğimiz takımı şimdi kurmakta zorluk çekiyoruz.

3 yorum:

Manusal dedi ki...

Valalhi takıma küfretmedim,takım yoktu bikere...
İnsua arda kanadı can yakar iddaa ediyorum Arda kariyerinin en iyi sezonuna çok kötü ne kadar da kötü başladığını konuşacak sezon sonu.Ha takımın sıralaması ne olur bilinmez...Ayrıca Elano hakkında dedikodular var kadroyu kurmakta acele etme derim: )

sekobarbital dedi ki...

yobo da gelmiş fenere.. ben bile sevindim saçma salak bilica dan kurtuldu fener taraftarı diye.. hayatımda gördüğüm en karaktersiz futbolcu. lugana-yobo biraz künt ama sert bi ikili oldu galiba. bizim balta neill yumuşak kaldı birazcık sanırım.

kadro kurma işi işin eğlencesi.. sadece aslında çok da kötü olmayan malzeme var demek istedim

ugur dedi ki...

ön libero olmayınca göbeğimiz halen delik gibi geliyo. Elano'nun geçen seneden farklı bir motivasyonla oynaması şart. yoksa insua transferi defansa yapılmış 2 transfer değerinde baltayı da stopere transfer ettik. maçlara sarhoş çıkmaktan vazgeçerse stoperde çok daha başarılı olacaktır, ki olmuştu da.
ön tarafımız Türkiye'ye fazla bir derinliğe sahip, ama işte orta boş abi. Cana'nın da adaptasyon süreci, daha yol uzun gibi geliyo bana.