"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

10 Ağustos 2010 Salı

Uzun Bacaklar, Sert Şutlar


Jackson nam-ı değer Jaja. Gerçi ben Jackson isminin de gerçek ismi olduğundan şüpheliyim. Neyse adam sadece bacaktan ibaret fotoğrafik anlamda. Boru hale getirilmiş bir bacak ve kalçadan çıkarılmış bir şuta maruz kalmanın mutsuz hatırasını Hakan Arıkan zaten kariyerimde yediğim en güzel goldü diyerek açıklamıştı.

Jardel vardı eskilerden, şimdi de Batdal var Galatasaray'da uzun bacaklı familyasından. Tore Andre Flo, Zlatan İbrahimoviç de yolu ülkemizden geçmeyenlerden. Batdal'ı Zlatan'a benzetirler ama ben hep onu Flo ile özdeşleştiririm. Naziktir futbolu, bilekleri iyidir, çok ısırmaz sın vuruşlarında, yanlış hatırlamıyorsam ikisi de solaktır.Neyse dönelim Jaja! msılara.

Gelelim asıl konumuza. Geçen sezon Zlatan'ın Barca forması ile bir frikiği vardı. Hepimiz topu anca kalede görmüştük. Gerçi Zlatan'ın kıç, sırt, topuk ve vole gollerine alışığız alışık olmasına ama toplara bu kadar sert vurduğunu Barca da tam anlamıyla belledik diyebilirim. Asıl nokta vuruş tekniği, vücudun en kuvvetli eklemi olan coxafemoral eklemin olaya dahil edilmesi ve üst bacak kaslarının. Jaja da bir oarada bir burada geçen gençlik yıllarından sonra Metalist te takımıyla beraber parlamış, UEFA kupasında Dinamo Kiev' e elenmeseler belki şu anda Trabzon'da olmayacak bir futbolcu aslında. Beşiktaş'a attığı gol kesinlikle rastlantıdan ötesi. Ukrayna ligini ucundan takip edenler benzer gollerini bilirler. Ben bilmiyorum çünkü takip etmiyorum. Youtube'dan izledim :))

FM 2010 da sağ açık ta oynayabildiği yazsa da asıl olarak diğer uzun bacaklılar gibi dağınık bir son adam oyuncusu. Ukraynada abarttığı gol istatistikleri ve uzaktan vuruşlarını bu sene bir hayli izleriz diye umuyorum. Alanzinho ile nokta ile virgül gibi duracaklar ama herhalde bu öz kardeş noktalama işaretleri gibi iyi anlaşacaklarına eminim.
Alanzinho, sağlam bir Yattara, Engin Baytar, Teofilo ve Burak Yılmaz ile Trabzon'un da küçümsenmeyecek bir hücum hattı var. Ama yine aynı tarz Teo ile Jaja'nın yan yana oynayamayacağını düşünüyorum, FM deki gibi Jaja sağda oynatılmazsa tabii.

3 yorum:

HHKahraman dedi ki...

Jaja sağda değil solda oynar gösteriliyor FM'de...

sekobarbital dedi ki...

SORRY :((

ugur dedi ki...

bence teo ile yanyana oynayabilir. teofilo son vuruşta usta ancak süper bir pozisyon bilgisi var. bu bilgi nobre, hakan şükür, jardel gibi adamlarda da çoktur. jaja ise üstün fiziğiyle ve azımsanmayacak tekniğiyle teonun partneri olabilir. aklıma kovacevic nihat ikilisi geldi sociedaddan.