"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

22 Ağustos 2010 Pazar

Aloo nerelerdesiniz?

Böyle olunca insanın yazası gelmiyor işte. Rakip bir de Bursa olunca orucun üzerine stress kaynaklı mide ağrıları ekleniyor, kıvranıp duruyorsunuz. Bu arada blogun diğer yazarlarına da buradan sesleniyorum. Hadi ben yoğun nöbetlerin altında kalmışım da sizin yazmama sebebiniz nedir?

Chelsea'nin iki maçta 12 gol atması, Arsenal'in geçen hafta 4 atan Blackpool'un üzerinden yine 6 tane atarak geçmesi, Schuster'in ligi hafife alıp Gerets'vari tek önlibero 5 hücumcü ütopyası ile darmadağın olması yazılmaya değer olgular ama Galatasaray'ın içler acısı hali yazanası kılmıyor bunları.

Ankaragücü sağlık ekibini transfer etmek bir atılım atılım olmasına ama ortopedistten çok takımın psikoloğa ihtiyacı var kanımca. Yüzler asık, devamlı bi sinir harbi, beynin ayaklara hükmedememesi ihtiyacı kılan asıl sebepler.

İlhan(Bilica)-Lugano, Ferrari-Zapo(Ersan), Ömer-İbrahim ikililerine nazaran Servet-Neill ikilisi daha kaliteli dursa da arka tarafın ve ön tarafın saçmalığı bana göre bu ikilinin kalitesinin düşmesine sebep oluyor. Ali Turan, Sarp, Barış ve birazcık da Ayhan bunca sakat içerisinde elde kalanlar ama oyunun Arda ve Kewell üzerinden oynanmasına engel teşkil edecek durum da değil. Birader yana değil yaw yana değil şu topu 5 metre dikine oynamayı denesenize.

Yine 3-4 paragraf yazdık ama yaptığımız kahve muhabbetinden başka birşey değil. Galatasaray'ı kurtarmak mümkün değil bu gidişle ama nargile arası belki ülkeyi kurtarabilirim. :)

1 yorum:

seralple dedi ki...

Bence takımın en önemli sorunu ortasaha. Bu takımda tek top yapabilecek aynı zamanda uzun ama sert pas atabilecek ve en az Mehmet Topal kadar da örümcek olacak bir ön libero eksik. Ayhan, Mustafa, Cana ile bu sezon geçmez. Ayhan her ne kadar sezona iyi başladı dense de, kısıtlı teknik özellikleri ve hücumda ve defansta hala pozisyon alamaması, üstelik pas verme gabisi olması nedeni ile bence ilk 18'e alınmamalı. Mustafa anlaşılmaz bir biçimde 10 numara oynuyor, belki ön liberolarımız arasında tek uzun pas atabilen Mustafa ,ama kendisinden 10 numara olmayacağı gün gibi aşikar. Birisinin kendisini uyarıp gerçekleri anlatması gerekir. "defansa dön de top al!", Arda bile Mustafa'dan daha çok geriye geliyor. Cana'yı pek izleyemedik ama izlediğim kadır ile takımdaki diğer ön liberoların hepsinden kötü, üstelik her maç garanti sarısı var. Veee Barış... Barış çok gaip bir oyuncu, aslında ön libero ile ilgisi yokken Feldkampf'ın kurnazlığı sayesinde önlibero yapıldı. Teknik olarak eksi sonsuzda ilerliyor fakat küçük yaşlarda Kalp trasplantı yapılırken yanlışlıkla Ferrari motoru falan mı koydularsa adam deliler gibi koşuyor. Bana kalırsa Galatasaray tek ön libero oynayacaksa bu Barış olmalı, fakat topu ayağına alır almaz en yakınındakine pas vermesi ve orta sahayı kesinlikle geçmemesi istenmelidir. diğer ön liberoların yerine ofansif oyuncular oynayacağı için onun ileri gitmesine de gerek kalmaz. Bu sistemle biz çok yavaş kalıyoruz ve Arda kahramanlık yapmadığı sürece birşeyler de yapamıyoruz..