"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

13 Mayıs 2009 Çarşamba

tabulaştırılmış önemsizlik


geçen sene türkiye kupasını kim kazandı diye 100 türk erkeğine sorsan eminim bilemeyenlerin ya da ilk etapta hatırlamayanların oranı bir hayli fazla çıkacaktır.. UEFA kupasına gidilebilmesi açısından taşıdığı önem dışında takımlara yüklediği herhangi bir yücelik kalmamıştır.. bu nedenledir ki zaten federasyon kupanın cazibesini arttırabilmek için galibiyet ve tur başı prim sistemi getirmiştir.. buna rağmen takımların kupaya çok fazlşa asıldıklarını sölemek güç.. mesela bu yüzden arpaya giderken tarihinde bu kupaya hiç ama hiç sahip olmamış bülent uygunun takımı bulgurdan olmuştur.. hatırlarsanız "kupa maçı bizim için çok da önemli değil" bile demiştir.. lig mi arpa, yoksa kupa mı bulgur çok fazla bilemiycem.. ama fenerin yıllardır kazanamadığı için tabulaştırdığı şu kupayı almasını o kadar çok istiyorum ki, aldıklarında ellerinde olanın sadece UEFA hakkı olduğu gerçeğini daha iyi kavrasınlar.. bakın fransa da kupayı 2.lig ekibi aldı.. çok mu önemli marsilyalılar adına.. hiç sanmıyorum..

2 yorum:

Barizzio dedi ki...

Yanlış. Biz beşiktaşlılar senelerdir kupayı alıyoruz paso, ligde başarısızız. Bu yüzden de kupanın "önemsiz" adledilmesine karşıyız. Lütfen başarılarımızı küçültmeyiniz, biz yetinmeyi biliyoruz..

sekobarbital dedi ki...

sende haklısın.. sizin için bir başarı öyküsü olarak tanımlanabilir..