"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

30 Kasım 2009 Pazartesi

Piyondan Vezir Olmaz


Kayseri'de oynarken kendini vezirden öte şah hissederdi Topuz. Ama görünen o ki Kayseri'nin bu seneki konumu şah-mat'tan öte Topuz'u psödo-şah (yalancı şah) olduğunu kanıtlarcasına. O Topuz bu sefer Fener ile Beşiktaş arasında tam anlamıyla "vezir savaşları" başlatmıştı. Orta alanda Emre, Alex, Christian, Selçuk, Dos Santos, Vederson, Deivid ve Colin Kazım varken Topuz'u nerde oytacağım derdinde idi Fener yönetimi. Ama oynatacak olan o değil Daum'du o da arada bi aman oynamadım demesin diye bi sağda bi solda oynattı durdu. Son maçta da solda oynadı ve ancak Daum ona devreye kadar sabredebildi, yerine Özer girdi. Büyük futbolcu Topuz devre rasında eve gitmeye kalkmış fakat yöneticilerin telefonu ile stada dönmüş.

SORU 1
Mehmet Topuz'un futbol kariyeri nedir?
SORU 2
Tamam anladık bir oyuncu için bir kulüple kapışabilrsiniz fakat bu onu vezir yapmaya yetecek bir kriter mi?
SORU 3
Beli kalın, teknik kapasitesi sınırlı, Ronaldo taklidi bi vuruş stili var(arada bi tutuyo aslında yüzdeye vurursanız çok düşük) , yaratıcılığı düşük bir oyuncuya ne denmiştir ki bu kadar kaprisli olabilsin? Sanırsınız Real Madrid'den gelen o, Kayseri'den gelen Carlos.
SORU 4
Terim Topuz' 2-2-2-2-2 sistemini denerken sağ defansif bekte oynatıyordu. Defans oynarken sesi çıkmayan bi adam noldu da ofansif oynarken bağırır oldu?
SORU 5
Beşiktaş Makukula ile anlaşmış. Ligin şu haliyle Topuz mu Maku mu diye sormama bile gerek yok herhalde. Son kez soruyorum Topuz'u kaybettiği için yerden yere vurulan Demirören yönetimi bu hamlesiyle doğru mu yapıyor, alkışlanmalı mı?

Bu sorulara cevap verirseniz ben de okuyucular da aydınlanmış olur.

2 yorum:

ZorAdam51 dedi ki...

http://zorturkler.blogspot.com/ blogunu İzlediklerime ekler misin?

sekobarbital dedi ki...

seve seve