"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

26 Temmuz 2012 Perşembe

Malagalaşan Kasımpaşa


Arkanızda sağlam bir camianız yoksa başarının gelmesi gerçekten çok zor. Özellikle şehir ya da İngiltere'deki semt takımı olmak istemeseniz de size belirli bir taraftar potansiyeli sağlar. Zaten Almanya ve İngilteere'de statların neredeyse %100 doluluk oranına sahip olmasının başlıca sebepleri bu olsa gerek. İBB ve  Gençlerbirliği takımların taraftarsızlıklarının en büyük sebebi şüphesiz bu. İşte bu sebeple bir semt takımı olan Kasımpaşa yönetimine talip olunmasını mantıklı kılan sebep de bu. Yatırım yapmak ve beraberinde gönül verdikleri futboldan haz almak. 

Zamanında Beşiktaş Asbaşkanlığını da yapmış olan İstinyePARK'ın ortaklarından Zafer Yıldırım Kasımpaşa Kulüp Başkanı oldu. Turgay Ciner, Beyoğlu Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İş adamları İhsan Kalkavan ve Mübariz Mansimov Gurbanoğlu gibi yapmış isimlerin ne kadar Kasımpaşa takımına yatırım yapacakları ve gelecek süreçte ne kadar bu takımın arkasında olacaklarını zaman gösterecek. Sanırım Zafer Yıldırım ve İhsan Kalkavan Fikret Orman'a karşı sıradan bir liste ile bile tuttukları takım Beşiktaş'ın tepesinde bulunabilirlerdi. Yıldırım Demirören'den kalma 500 milyon TL lik enkaz gözlerini korkutmuş olacak ki, dertsiz tasasız takım Kasımpaşa'ya el attılar. 

Peki bu yönetimin icraatları neler:

1- Espanyol'dan yıllardır Türkiye'ye geldi gelecek denen her transfer döneminin gözde oyuncusu Kalu Uche'yi aldılar

                                      
2- İsveç milli takımının kalecisi Isaksson transfer edildi, yedeği ise vasatın altına düşmeyen performansı ile İlker Avcıbay.


3- Fabian Ernst. Beşiktaş'ın son şampiyonluğunun temel taşı, değeri bilinememiş savaşçı. 


Bu üç isim 4 büyüklerden birine imza atmış olsaydı sanırım taraftarlarından mutsuz olan takım olmazdı. 

Bunun yanında Ümit Milli Takımda parladıktan sonra Gençlerbiliriği dönemi sonrası gittiği Antalyaspor'da çoğu zaman dümende olmuş Kerem Şenas ortasaha için iyi bir alternatif, oynadıkları takımlarda hiç de kötü performans sergilememiş Volkan Yaman ve Abdurrahman Dereli. 

İlk 11 de banko oynayacak 6 oyuncu saydık şimdiden ve daha transfer dönemi bitmedi. İyi bir 11 dışında iyi işler yapabilmek için kulübenizin de iyi olması gerekir. Nasıl bir takım olacakları yaz döneminin sonuna doğru belli olur. Ama bu kadar kaliteli yabancıların yanında sıaradn isimlerin monte edileceğini düşünmüyorum.

Bu oluşumu gördükten sonra Kameni, Demichelis, Mathijsen, Toulalan, Joaquin, Isco, Cazorla ve Van Nistelrooy transferleri ile Şampiyon Ligi vizesi almayı başarmış Malaga geldi aklıma. Yeni Kasımpaşa yönetimi umarım  hevesi geçen borçlarını  bile ödemeden ortadan kaybolan Arap sermayesi gibi olmazlar. Malaga halkını bilemem ama Kasımpaşa halkından görebilecekleri tepkiyi tahmin edebiliyorum, bir de taki Kasımpaşalı Başbakanımızdan..

Hiç yorum yok: