"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

8 Temmuz 2012 Pazar

Gol Çizgisi..


Tenisteki  “Şahin Göz” uygulamasının futbolda “top çigiyi geçti mi? Geçmedi mi?” kararında kabul edilebilecek iki sistemden biri. Diğer sistemde kale içierisinde magnetik bir alan oluşturarak hakemin saatine mesaj gelmesi.Bunlardan birisinin kabul edilmesinin futbola ne katıp ne götüreceğini zaman gösterecek. 

Gol mü? Değil mi? tartışması kesinlikle direk skoru etkileyen bir durum.. ama bu sistemin kabul edilmesi yarın ne kadar modifiye edileceği konusunda bende kuşkular uyandırmakta.


Bir hakem kamerası olsun..Hakem  hangi kartı göstereceğini,penaltı olup olmadığını da o da kameradan izleyerek karar versin.

Bir faulün penaltı olup olmaması maçın skorunu etkilemez mi?

10.dakikada gösterilmiş bir kırmızı kart maçın skorunu etkilemez mi?

Maçın içerisinde top hakeme çarptığında oyun devam etmiyor mu? Kaleci hatalı gol yiyor, defans kademe hatası yapmıyor mu? Forvet gol kaçırmıyor mu? Nasıl bu hatalar oyunun bir parçası ise hakemin hatalarının da oyunun bir parçası olduğunu düşünüyor ve bu sistemlere karşı çıkıyorum.

Yoksa televizyonlarda sabaha kadar ne tartışılacak..

2 yorum:

seralple dedi ki...

en tartışmalı kararların başına ofsayt var. onu ne yapacaklar? bir sezonda en fazla 1-2 maçta gol çizgiyi geçti mi geçmedi mi tartışması olurken her maçta 5-6 pozisyon oluyor

Adsız dedi ki...

futbolcuların el bileklerine(terlik) çip tarzı bir şey koyulursa ofsayt olayı tarih olabilir aslında(futbolcuların performansını ölçmek için de benzer bir yola başvuruyor bazı takımlar)

özetle iş teknolojiyi kullanmaya varırsa faul ve el dışında kalan tüm pozisyonlar rahatça çözülür(ki basketboldaki gibi kamera görüntüsü izleyen hakemler gelirse çok az hatayla maçlar yönetilir)