"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

7 Haziran 2011 Salı

Engelsiz Aslanlar Şampiyon



- Avrupa'nın en büyük kupasını alan Galatasaray ile ikinci en büyük kupası Andre Vergauwen Kupası'nı alan Beşiktaş'ın Türkiye TSB Ligi play-off finalinde karşılaştılar. Avrupa'nın en büyük iki takımı bunlar.

- Normal sezonu nağmalup lider (ligin sonlarına doğru yapılan kural değişikliğinden önceki prosedüre göre şampiyon) kapatan Galatasaray ve ilk 4'teki diğer 3 takım Kıbrıs'ta sıfırdan bir lig (play-off denemez buna)yaptılar. Yani ligi ilk sırada bitirmeyle 4. sırada bitirmenin hiç bir farkı yoktu. Engelsiz aslanlar federasyonun bu saçma prosedürüne rağmen kupayı kaldırmayı bildi.

- Kıbrıs'taki ilk maçı, sezon içinde 90 sayı ortalamasıyla oynayan Galatasaray'ı 65 sayıda tutarak 7 sayı farkla kazanan yabancısız Beşiktaş'ı en az 8 sayıyla yenmek için çıktı sahaya Galatasaray. Son çeyrekte tecrübe farkı ortaya çıktı ve Galatasaray 67-46 kazandı ve kurulduğu 2005 yılından beri sadece 2 mağlubiyet ve tam 4 şampiyonluk gören Galatasaray 5. şampiyonluğunu kazandı.

- GSCC-FB Ülker maçından çok çok daha zevkli geçtiğini söyleyebiliriz. Maç ilk periyod dışında hep Galatasaray'ın 5-10 arası farkla önde gittiği bir maçtı.



- Mateusz Filipski ve Özgür Gürbulak... TSB'nin Lebron James'i Matthew Scott'a hiç iş bırakmadılar. Bu ikilinin arasındaki diyalogun ayrı olduğu çok belli. Müthiş bir hırs. Takımın 67 sayısının 53'ünü bu ikili kaydetti.

- Beşiktaş'ın kaptanı Kaan Dalay, maç boyunca takım arkadaşlarını haşladı. Çok iyi bir savunmacı ve takımın lideri.

- Yıllar önce maçtan sonra bize 3'lü çektiren Ferit Gümüş'ü siyah-beyazlı formayla izlemek,

- Takımın az sayıda taraftarla birlikte 3'lü çekmesi ve Tucek'in bu esnada sandalyesini kaldırıp sallaması,

- Federasyon başkanı, uydurdukları bu prosedürden sonra konuşma yaparken ıslıklanınca triplere girmemeli. Bu spor dalının ülkemizde hakettiği değeri ve ilgiyi gereken merciler tarafından görmesi büyük dileğimiz.

1 yorum:

necdetyalcin1234567 dedi ki...

Hak edene hak ettiği desteği verdiysek ne mutlu bizlere!