"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

31 Mayıs 2011 Salı

TBL



- Play-off statüsünde ligi daha üst sırada bitiren takım saha avantajına sahip oluyor. Galatasaray CC Banvit'e karşı bu dezavantajla başladı. Bu tarz durumlarda deplasman galibiyetinin önemi ilk maçlarda daha önemli. Yani 0-0 başlayan seride ilk maçı kaybedersen ikinci maç yine deplasmanda ve çevrilmesi gerçekten zor bir maç oluveriyor. Bu yüzden Oktay Mahmuti gibi kurnaz bir teknik adam takımı öyle motive etti ki, Bandırma'daki ilk maçı 22 sayıyla kazandı Galatasaray CC. İkinci maç saha avantajını eline geçirmenin verdiği rehavetten dolayı kaybedildi. İçerideki ilk maç tribün enfes. Takım motive. Yönetim ve taraftar da iştahlı. Bir iç saha galibiyeti ile finalde Fenerbahçe Ülker.

- Yarı finali de kolay geçen Fenerbahçe Ülker Galatasaray CC'dan daha dingin olacak şüphesiz. Şu an oturmuş rakip bekliyorlar. Bir yanda seriye hem 1-0 önde başlayacakları hem de saha avantajına sahip olacakları Banvit, diğer yanda serinin 0-0 başlayacağı ve 84 sayı ortalamasıyla oynadıkları, 30 maçın 27'sinde 80; 9'unda 90 sayı barajını aştıkları sezon boyunca sadece bir kez 70 sayının altında kaldıkları (56 sayı) ama yine saha avantajına sahip olarak başlayacakları Galatasaray CC.

- Galatasaray CC, yanlış hatırlamıyorsam Fenerbahçe Ülker'in evinde 80'den fazla atan 3 takımdan biri (ki o maçı da son hücumda kaybetmişti)(Erdemir ve Beşiktaş ile birlikte). Normal sezonda Fenerbahçe Ülker'den 5 mağlubiyet fazlası da olsa Galatasaray iyi motive olunca ligin en iyi savunmasını yapan takımı ve finale çıkarsa kolay kolay bırakmayacaktır. Tabi şu 3. periyod sendromunu halletmeleri şart.

- Bu Galatasaray CC ilginç takım. Normal sezonu 3. sırada bitirdiler. İstatistiklerde neredeyse hiç adam görünmüyor. Sadece Tutku Açık 4.5 asist ortalamasıyla 6. sırada. Top çalmada da Shipp ortalama 1.4 ile 12. sırada ve Shumpert 1.2 ortalamayla 20. sırada.

Hiç yorum yok: