"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

26 Ocak 2010 Salı

Kayitsiz kalamazdim


Öncelikle özür dilerim. Klavyem Almanca. "I ve Türkcede  g,c ve s den sonra gelen  harfler" yok. 

Uzun zaman oldu yazmayali. Kendimce hakli sebeplerim vardi. Yazamadim iste, napayim. Ama son gelismelere kayitsiz kalamazdim. Gönül verdigim takimimin son yillarda aliskanlik haline getirdigi vefasizliklara kayitsiz kalamazdim. Caner'in, Elano'nun formuna ve Neill ile Jo transeferine deginmeyebilirim (Yeterince deginildi) ama yazimin konusuna kayitsiz kalamazdim.

Hagi sonrasi donemde mutlu edilemeyen  bir topluluk Galatasaray taraftari. Felipe'leri, Ilic'leri ve Christian'lari yildiz diye onumuze koyanlar Baros ve Kewell ayarinda transferler yaptiklarinda ancak bizleri mutlu edebildiler. Liverpool gibi bir takimda saygi duyulmus bu isimlere gerekirse transfer yapmama adina bizler de saygi duymaliyiz. Bu isimleri bir cirpida silemezsiniz. 

Jo ve Dos Santos gibi 20 li yaslarinin basinda olan Uluslararasi piyasasi olan isimlerin Galatasaray'a gelmesini tabi ki isterim. Ama kiralik olarak degil. Galatasaray'in ihtiyaci oldugu kadar bu isimlerin de Galatasaray'a ihtiyaci var. Buna da tamam. Giovanni gelecek diye sözlesmesini bahane ederek Kewell'i yollamak istemegi etik kaliplar icerisinde degerlendiremeyiz. Gerci Avusturalya'da tedavi olan bi adam nail gelir de Floryayi basar bilemem ama bizim basin bastirir katrdesim. Ama gelecekte bu olayin yasanabilme ihtimaline yaziyorum bunlari.

Olaya su acidan bakalim. Kewell iyilesti diyelim. Bakalim Caner'i kesebilecek mi? Bence hayir bu sorunun cevabi. Caner bonservisi alinacak degerde cabaliyor.  Madem kesemez nicin sol aciga adam ariyoruz. Almasak ta olur alsak ta. O zaman almayalim. Nonda 2 sene once o sözlesmeye imza attiginda bitmek bilmez bi kis uykusuna yatti. Alacaksaniz forvet alin. Attigi gollere bakarsaniz attiranin daha fazla emegi olan goller. 

Kewell gitmesin. Biz onu cok sevdik. Bizi kötü hatirlamasin. Bari gönderilmesin. Nonda gitsin gidecekse, cagirin Özgürcan'i geriye. Nonda'dan daha iyi performans sergiler ben kefilim. Nonda forvetimiz yok bu yüzden gidemez derseniz gidecek ilk isim Leo Franco'dur. Arkaya baktiginizda Aykut ve özellikle Ufuk varken.

Ariflere, Ergünlere, Kaptan Bülente ve nicelerine vefasizlik yapanlar aynisini KEWELL'A yapmayin. Baslarim profesyonelliginize. 

Hiç yorum yok: