"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

13 Şubat 2011 Pazar

Sen farklısın kale!!



Maç içinde de olsa kaleciye ismiyle hitap etmek yerine "kale" diye bağırılmasını hiç haz etmemişimdir. Hatta blog sahibi seko kaptanla bile tartışmamız olmuştur idmanda. Neyse...

5 yaşından beri kalecilik yapıyorsun.

Galatasaray'da dokuzuncu seneni yaşıyorsun.

Bu takımda asla birinci kaleci olmadın, olamadın değil olmadın. Yapmadılar. Her zaman haketmedin belki birinci kaleciliği ama, hakettiğinde de vermediler.

Ne zaman görev verilse fizik olarak hep hazır olmana, "elinden geleni" en profesyonel şekilde yapmana ve hatta bu takımın bir şampiyonluğunda başrol oynamana, herkesin bırakıp gitmek istediği en kötü günde bile bu takımın bir parçası olmak istemene, her sene başında seni anadolu takımlarına teklif etmelerine rağmen, sen hiç bir zaman Galatasaray hakkında ileri geri konuşmadın. Aldığın ücreti, oynadığın maç sayısını hiç bir zaman medya önünde artistlik olarak kullanmadın.

Bu ülkenin "genç yetenekleri" birkaç maç başarılı yabancıların arkasında kalıp adı "nöbetçi"ye çıkınca hemen gol sevinçlerini yedek kulübesinde yaşadılar ve hemen küsüp konuştular, transfer dedikodularını yaydılar. O gençler şu an takımlarını en çok seven adamlar olarak geçiyor piyasada. Seni sorsak, Servet denen cibiliyetsizden bile az Galatasaraylı derler, pehh..

Ama sen, yedek kaleci iken bile Galatasaray'ın başarısındaki ufak payından dolayı gurur duydun. As kalecinin gelişiminde yedek olarak hep payın olduğunu düşündün. Belki bir Adler, bir Neuer, bir Valdez, bir Casillas değildin, ama onlar da değildi zamanında, birileri tuttu ellerinden o kadar. Bir Casillas olmazdın ama 3 Volkan olurdun kesin be Aykut.

Türkiye kupası maçlarında oynattılar sadece seni. Hata yapınca medyada konuştular; "Türkiye kupası maçlarında ne olursa olsun Aykut oynayacak." diye. Ama hatalı olduğunun tartışılacağı bir golden hemen sonra kestiler seni. Hem de yine eleyemedi takım o rakibi as kalecisine rağmen. Ama sen konuşmadın yine kimse arkamda olmadı, ikili oynadılar diye.

Ben bir kalecinin mental olarak hazır olmasının bazen teknik özelliklerin bile önüne geçtiğini düşünürüm. Senin arkanda kimse olmamasını bırak, bir hata yapsa da satsak, kurtulsak, assak, kessek, başka kaleci alsak cart curt hede hödö diye bekleyen insanların etrafında cirit attığı bir ortamda yine de çok çok iyi maçlar çıkarttın. Yediğin hatalı golleri o psikolojide sahaya çıkan her kaleci zaten yerdi. Bunu bilemez ama benim üstün ve ilerigörüşlü yöneticim, medyam, yorumcum. Kolay zannederler, her transfer sezonunda adı "anadolu takımlarına kakalanmak istenen oyuncu" listesinde geçen bir kalecinin Galatasaray kalesini korumasının ne kadar zor olduğunu. Aynısını şu an Ufuk'a da yapıyorlar. Çok çok iyi bir kaleci olabilecek bir genci öyle bir baskı altına aldıklar ki, eli ayağı titriyor, saçmalıyor. Sen daha dirençlisin, ama... Ama Mondragon'dan beri bu takım kaleci yüzünden çok kere hüsran yaşadı. Biraz da bizim çocuğumuz Aykut yaşatsın demediler. 1 kez Steau Bükreş maçında yaptın hatayı, bir daha o fırsatı vermediler bile. Bu ülke Volkan'a, Hakan Arıkan'a sahip çıktı ama sana kimse destek bile olmadı be Aykut.

Mondragon demişti ya giderken; "Gözüm arkada değil, çok yetenekli, kaliteli ve karakterli bir kalecisi var Galatasaray'ın diye.", sen kimin kızına karısına yamuk yaptın da seni sevmediler be Aykut?

4 yorum:

Adsız dedi ki...

aykut çok yetenekli değil ama zapata ve ufuk gibi çok kötü kaleciler varken kale aykutun olmalıydı.

ugur dedi ki...

aslında hatta aykut ikisinden de az yetenekli olabilir. ama dediğim gibi zapata şu an fizik olarak, ufuk da mental olarak aykuttan çok çok kötü, ama... ama işte.

orkuns dedi ki...

Zapatayı gördükten sonra haksızlık yaptığımızı anladım. Hele geçen sene franco ile oynadığımızı düşününce.....

Old Sports Pub dedi ki...

Türk kalecilere güvenimiz sıfır maalesef. Futboldan Ce özelikle kalecilikten anlamayan insanlar kalecilerin üzerine gidiyorlar ve onları yıpratıyorlar. Yazık olan ilk ve tek Kaleci Aykut olmayacak.