"Futbolun 22 adamın topun peşinden koşması olduğunu düşünmenin, kemanın telden ve yaydan, Hamlet'in kağıt ve mürekkepten ibaret olduğunu söylemekten bir farkı yoktur." J. B. Priestley, The Good Companions, 1928

6 Şubat 2011 Pazar

Hakem hakem baksana










Bu gibi pozisyonlar sadece benim futbol izlediğim yaklaşık son 15 yılda bile onlarca kez olmuştur dünyada. Sadece önce üst direğe sonra yere çarpıp oyuna dönen topların ortak özelliğine baktığımda topun gerçekten çizgiyi bariz bir şekilde geçtiği durumlar, geçmeyenlere göre çok çok fazla.


Kimse kızmasın hakemlere, ne yan hakem ne de baş hakem o topun geçtiğinden kesin emin olamaz. Serdar Adalı şu an konuşuyor hede hödö diye. Haklı yanları yok mu? Kesin var. Tribünlerde 20000 kişi görmüş hakem görmemiş. Yuh. Hakemin açısından saniyenin onda biri sürede gerçekleşen o olayı net görüp düdük çalmasını beklemek, hele ligin şu anki psikolojisinde, artistlik olur.

Hakem komitesi, eğitim seminerlerinde, tamamen emin olmadığınız kararı vermeyin, kesin gördüğünüz şeyleri çalın diyor. Ama, bence bir hakem de şu durumda golü versin bir kere. Bir kere de geçmeyen topu geçti deme riskini alsın. O zaman keserler mi adamı? Keserler.
E şimdi noldu?

1 yorum:

kısa-üstü dedi ki...

topa çip taksınlar.kale direklerine uygun teçhizatı yerleştirsinler abi.sonra kimse ötmesin hep bize oluyo diye bunlar.beşiktaşın parası çok zaten bikaç yüzbin dolara da bu işi halletsinler :))